2019-09-06 11:15Pressmeddelande

Journalister från hela världen upptäcker Västmanlands naturturism!

Tre personer i skogen har gjort upp en liten eld.Naturturism i Västmanland

Pressinbjudan!

Pressen hälsas välkommen att följa med när journalister från hela världen upptäcker naturturismen i Västmanland!

Den 14 september genomför Västmanland Turism två Pre Summit Adventure (PSA), resor för internationella delegater som ska medverka på Adventure Travel Trade Associations (ATTA), kongress i Göteborg 16 - 19 september. 

ATTA är en global organisation som tillsammans med besöksnäringen strävar efter ett mer hållbart resande. Västmanland Turism har varit drivande i arbetet att få kongressen till Sverige.  

Kongressen som tar emot 750 delegater från hela världen och sedan länge är slutsåld, har bjudit journalister från internationella media till ett Pre Summit Adventure. I Västmanland är det WildSweden och Fallingetorp för fä och folk som valts ut av VisitSweden och ATTA som värdar för besöken.

Pressen i Västmanland hälsas välkommen att delta vid delar av resorna hos de båda turismföretagen. Vänligen anmäl ev. medverkan till kontaktpersonen nedan.  

Program

WildSweden

När: Lördag 14 september
Tid: 11.30
Plats: Kolarbyn Eco Lodge
Upplevelse: BushCraft med Jonas Vildmark. Gruppen får lära sig överlevnadstekniker, att göra upp eld utan tändstickor., ta del av en fantastisk berättelse om naturen och människans koppling till den. Kolarbyn är en udda boendeanläggning där det går att plocka blåbär på taket av en kolarkoja, hugg din ved själv och laga mat över öppen eld. (Samma aktivitet som på Fallänge för den andra gruppen senare samma dag)

Fallängetorp för Fä och Folk 

När: Lördag 14 september
Tid: 9-12
Plats: Fallängetorp
Upplevelse: Bonde för en dag. Följ med när gruppen får bekanta sig med djuren, människorna och arbetet på den ekologiska gården. Här får deltagarna hjälpa till med dagens sysslor samtidigt som de får intressant information om gårdens djur och historia. Att träffa den glada grisen Pelle brukar vara en riktig höjdpunkt!

När: Lördag 14 september
Tid: 13
Plats: Fallängetorp
Upplevelse: Skogsbad. Den nya trenden "skogsbad" bygger på forskning som visar att människor mår bättre både fysiskt och psykiskt om de får vistas i naturen. Fallängetorps tolkning av skogsbad är en fantastisk upplevelse som för utländska besökare kan kännas lite lagom läskig. Gruppen åker tillsammans ut i skogen, men väl där får var och en, en egen slinga att följa till en avskild plats. Där ska man sätta sig och bara vara. Tankarna stillas och man börjar upptäcka det vackra i det lilla. När övningen är över kallar Stina på deltagarna på ett oförglömligt (mer än så vill vi inte avslöja...)

När: Lördag 14 september
Tid: 15.30
Plats: Fallängetorp
Upplevelse: Bushcraft med Jonas Vildmark. Gruppen får lära sig överlevnadstekniker, att göra upp eld utan tändstickor., ta del av en fantastisk berättelse om naturen och människans koppling till den. Kolarbyn är en udda boendeanläggning där det går att plocka blåbär på taket av en kolarkoja, hugg din ved själv och laga mat över öppen eld. (Samma aktivitet som i Kolarbyn för den andra gruppen tidigare samma dag)

När: Lördag 14 september
Tid: 18.30
Plats: Fallängetorp
Upplevelse: Utomhusmatlagning. Gruppen lagar mat tillsammans över öppen eld. De flesta ingredienser kommer från den ekologiska gården och de vackra omgivningarna lockar till fantastiska samtal och en mycket trevlig kväll.

Om turismföretagen

Fallängetorp för Fä & Folk driver en tillgänglighetsanpassad boendeanläggning och erbjuder aktiviteter på och i närheten av den ekologiska gårdenFallängetorp har skapat nya produkter som tillgängliggör naturupplevelser som bäversafari med kanot och vandring även till personer som är rullstolsburna.

WildSweden är ett väletablerat och prisbelönt företag som erbjuder guidade turer med fokus på älg, bäver och varg. Under projektet har WildSweden haft fokus på paketering av nya flerdagsresor tillsammans med samarbetspartners.

Varför Västmanland?

- En bidragande faktor att vi fått med två PSA:er i Västmanland är att vi jobbat i ett EU-finansierat projekt tillsammans med åtta västmanländska företag med syfte att höja professionaliteten och konkurrenskraften på en internationell marknad. Företagen samverkar för att sätta ihop resor med fokus på hållbarhet och tillgänglighet för personer med funktionsvariationer, säger Åsa Stanaway, affärsutvecklare och internationell säljchef för Västmanland Turism i Region Västmanland.

För mer information och anmälan, vänligen kontakta:

Åsa Stanaway, Affärsutvecklare/Internationell säljchef Västmanland Turism. Region Västmanland. Tel. 0764-96 90 60 E-post: asa.stanaway@regionvastmanland.se


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.