2014-11-26 15:50Pressmeddelande

Ja till reviderad landstingsplan

null

Landstingsstyrelsen godkände på onsdagen förslaget till reviderad landstingsplan och budget för 2015-2017. Planen innehåller bland annat satsningar på bättre tillgänglighet och personalsatsningar.

- Samarbetet mellan de tre partierna i landstingsledningen S, V och MP fungerar väl. Jag är mycket nöjd över att vi nu kan presentera ytterligare en gemensam budget med angelägna satsningar, säger landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S).

Jämfört med den landstingsplan som togs i juni är de största förändringarna att finansnettot väntas öka med 70 miljoner kronor. Det möjliggör flera satsningar:

  • 85 miljoner kronor satsas på att förbättra  tillgängligheten till specialistsjukvården i länet de kommande tre åren.
  • Ytterligare 30 miljoner kronor  satsas i en personalpolitisk lönepott. Pengarna ska bland annat gå till Vårdförbundets medlemmar.
  • 5 miljoner kronor satsas 2015 och 2016 för validering av utländska vårdutbildningar i ett samarbetsprojekt med arbetsförmedlingen och kommunerna.

I landstingsplanen har hänsyn tagits till regeringens nya satsningar för att höja kvaliteten i hälso- och sjukvården, den s k professionsmiljarden, samt på mer jämlik och tillgänglig cancervård.

M, FP, KD och C reserverade sig mot landstingsstyrelsens beslut.

Den reviderade landstingsplanen behandlas av landstingsfullmäktige den 17 december.

För mer information kontakta:

Denise Norström, landstingsstyrelsens ordförande (S)
021-17 46 77

Juha Rundgren, landstingsråd (V)
021-17 46 84

Pernilla Rinsell, landstingsråd (MP)
021-17 17 43 57


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl