2015-04-29 16:20Pressmeddelande

Ja till byggstart av ny ambulansstation i Köping

null

Den blivande ambulansstationen i Köping får en solcellsanläggning på taket. Anläggningen ska ge mer än dubbelt så mycket energi som solcellerna på Västmanlands sjukhus Västerås.

- Köping får en toppmodern och energisnål ambulansstation med betydligt större lokalytor och bättre arbetsmiljö jämfört med dagens lokaler. Solcellsanläggningen ingår i det långsiktiga arbetet för att effektivisera energianvändningen i landstingets lokaler, säger landstingsrådet Andreas Porswald (MP).

Landstingsstyrelsen gav på onsdagen klartecken till att den nya ambulansstationen i Köping kan börja byggas. Ambulansstationen ska ligga vid Majaskeka, strax söder om tätorten, för att ambulanserna snabbt kunna nå invånarna i regionen.

- Det känns bra att vi äntligen kan sätta spaden i marken. Jag är övertygad om att det blir en bra lösning, där den nya placeringen gör att ambulanserna kan nå fler invånare inom 15 minuter, säger landstingsrådet Kenneth Östberg (S).

Nuvarande ambulansstation är gammal och räcker inte till för dagens verksamhet. Dessutom måste nästan alla utryckningar gå igenom centrala Köping med förtag, skolor och järnvägsövergångar. Utryckningar till Köpings norra delar måste därtill korsa engågata i centrum.

För mer information kontakta:

Andreas Porswald, landstingråd (MP)
021-17 45 35

Kenneth Östberg, landstingsråd (S)
021-17 65 21


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl