2021-11-02 09:00Pressmeddelande

Imorgon öppnar VL framdörrarna

Från och med i morgon den 3 november kommer VL börja öppnandet av framdörrarna på bussarna i Västmanlands län.

Under pandemin har framdörrarna på VL:s bussar varit stängda och resenärerna har gått ombord genom mittendörrarna.

Restriktionerna för kollektivtrafiken togs bort av Folkhälsomyndigheten den 29 september. Efter det har Kollektivtrafikförvaltningen tillsammans med Svealandstrafiken planerat för att öppna framdörrarna och nu är det äntligen dags att återgå till att gå ombord fram, och av genom bussens andra dörrar.

Vi har sett fram emot det här eftersom det ökar servicen till våra resenärer ombord och ger ett bättre flöde i bussen när på- och avstigning sker genom olika dörrar, säger Elisabet Wigholm, tf Marknadschef på Kollektivtrafikförvaltningen/VL.

Det här händer imorgon

Imorgon kommer både Svealandstrafiken och VL Kundcenter ha personal som kan hjälpa och guida resenärerna på bland annat Västerås Centralstation.

Öppnandet av framdörrarna kommer att ske successivt och det är bussarna i Västerås som är först ut. Därefter fortsätter öppnandet i övriga länet. Hela arbetet beräknas ta ca 1 vecka.

Det känns givetvis väldigt bra att våra duktiga förare får möjlighet att träffa resenärerna på riktigt igen. Jag vet hur mycket de har saknat kontakten och att få ge resenärerna en fin upplevelse och god service. Vi ser verkligen fram emot att få öppna framdörren igen och återgå till en mer normal vardag, säger Peter Beckman, Produktionschef på Svealandstrafiken.

Giltig biljett innan resa

För att resa i VL-trafiken behöver resenären en giltig biljett och den måste köpas innan hen går ombord. Värdekuponger och reskassa som under pandemin har varit ogiltiga kommer fortsätta att vara det. Reskassa kan däremot användas på vårt kundcenter på Resecentrum.

Här kan resenären köpa sin biljett:

  • i VL-appen: här kan resenären köpa enkelbiljetter.
  • via Mina sidor på vl.se: här kan resenären köpa enkelbiljetter och ladda sitt resekort.
  • hos vårt kundcenter på Resecentrum och våra ombud: här kan resenären köpa enkelbiljetter och ladda sitt resekort. Resenärer som inte har ett resekort kan köpa det här. Eftersom biljetterna inte börjar gälla förrän de blippas ombord går det bra att köpa dem i förskott och ta med hem. Enkelbiljetternas streckkod behöver kunna blippas för att biljetten ska vara giltig.

För mer information eller intervjuer , vänligen kontakta;

Elisabet Wigholm. Tf Marknadschef Kollektivtrafikförvaltningen

Tel. 072-153 03 48

Peter Beckman. Produktionschef Svealandstrafiken

Tel. 070-417 18 51Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.