2016-10-31 09:00Pressmeddelande

Höstlovskul med paralympiker från länet

null

Torsdagen den 3 november mellan klockan 13-17.30 är det Höstlovskul för barn och ungdomar på Hjälpmedelscentrum i Västerås. I år får vi besök av två idrottare som berättar om sina sporter och sitt deltagande i Paralympics i Rio.

För fjärde gången bjuder Hjälpmedelscentrum och Habiliteringscentrum in till Höstlovskul. Tidigare år har vi lockat många besökare.

- Höstlovskul riktar sig i första hand till barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar, men alla barn är välkomna, säger Marie Liljeberg, sektionsledare på Hjälpmedelscentrum. Det är ett bra tillfälle för syskon, klasskamrater och andra att se hur bland annat hjälpmedel fungerar.

Klockan 14.30 kommer Ellinor Axelsson-Vaughn (sportskytte) och Stefan Jansson (rullstolsrugby) att hålla varsin kort presentation och berätta om sina sporter och sitt deltagande i Paralympics i Rio.

Under eftermiddagen erbjuds även en mängd andra aktiviteter, till exempel: gå på skattjakt med kikare, testa att köra el-rullstol, prova på handigolf, titta in i en ambulans, testa spel och appar.

Klockan 13.30 och 16.00 erbjuds en rundvandring för barn i Hjälpmedels-centrums lokaler. Dessutom finns anhörigstöd Västerås stad, Försäkrings-kassan, intresseorganisationer och leverantörer på plats.

Tid: Torsdag den 3 november klockan 13-17.30

Plats: Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås

Vill du veta mer? Kontakta

Marie Liljeberg, sektionsledare, Hjälpmedelscentrum, 070-257 00 22, marie.liljeberg@ltv.se

Annika Gingby, informatör Habiliteringscentrum, 021-17 60 19, annika.gingby@ltv.se (tisdag)


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl