2020-02-14 14:34Pressmeddelande

Hjärtinfarktsvården i Västerås på andra plats i landet i kvalitetsindex

Hjärtinfarktsvården i Region Västmanland fortsätter att ligga i det absoluta toppskiktet i Sverige. I Swedehearts kvalitetsindex hamnar Västerås på andraplats på med 9 av 11 poäng. Köping har också en topposition med 8,5 poäng av 11.

Vården av hjärtinfarkt har legat på topp i många år tack vare att ett uthålligt och långsiktigt arbete, säger Charlotta Hammar, profilansvarig överläkare vid hjärtsektionen på medicinkliniken i Västerås.

Hjärtinfarktsvården har förbättrats generellt de senaste åren i hela landet. Charlotta Hammar menar att kvalitetsregister som Swedeheart har stor betydelse för den systematiska utvecklingen av vården.

Att vi lyckats så bra beror på ett helhetstänkande med starkt fokus på vårdkedjan. Det handlar inte bara om att ge ett bra akut omhändertagande, utan det är viktigt med god uppföljning och behandling även efter infarkten. Det handlar också om en uttalad vilja att göra det allra bästa för patienten, avslutar Charlotta Hammar.

Västerås delar andraplatsen med Danderyd, Sunderbyn, SÖS och Umeå. Allra bäst i landet blev Sollefteå med 10 poäng.

Läs mer:

https://www.ucr.uu.se/swedeheart/

För kontakt:

Charlotta Hammar
Profilansvarig överläkare
Tel. 021- 17 35 77



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.