2017-03-27 08:48Pressmeddelande

​Han blir ny chef för medicinkliniken i Köping

null

Johan Saaw blir ny verksamhetschef för medicinkliniken på Västmanlands sjukhus Köping. Han arbetar i dag som biträdande verksamhetschef och överläkare på kliniken.

– Jag har arbetat på sjukhuset i 13 år och vet att det är en bra verksamhet som jag vill driva vidare i samma anda. Samtidigt ser jag flera betydande utmaningar som vi måste hantera, det gäller inte minst bemanning och hur vi ska klara att hålla vårdplatser öppna, säger Johan Saaw.

Johan är uppvuxen i Köping. Efter gymnasium och militärtjänst började han läsa medicin i Uppsala. Han gjorde AT i Västerås och började därefter ST-tjänstgöring i Köping. 2009 var han färdig specialist i internmedicin och 2012 specialist i njurmedicin.

– Min huvudsakliga uppgift blir att leda arbetet på kliniken men räknar med att till viss del fortsätta att jobba som läkare. Det är viktigt att behålla en nära kontakt med det dagliga arbetet och att vara synlig i verksamheten, säger Johan Saaw.

– Johan har lång erfarenhet och gedigen kunskap om verksamheten i Köping, och har goda förutsättningar för att fortsätta utveckla kliniken, säger Håkan Wittgren, chef för Västmanlands sjukhus.

Johan Saaw tillträder sin nya tjänst den 4 juni.

För mer information kontakta:

Johan Saaw, tillträdande klinikchef
0221-26000 (växel), johan.saaw@ltv.se


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl