Målet med dagen är att skapa engagemang och intresse för innovation inom hälso- och sjukvård, men också att ta tillvara potentialen hos unga människor. Det kan ju finnas värdefulla idéer och tankar hos andra grupper än dem som vi vanligtvis kommer i kontakt med, säger Kristina Östman, innovationskoordinator i Region Västmanland, samt projektledare.
Projektet för Innovationsnätverk Välfärd och Hälsa 2.0 pågår mellan 2024 och 2027 och drivs av regionen i samverkan med Mälardalens universitet, RISE och Create Business Incubator. Målet är att bidra till ett ökat samarbete mellan hälso- och sjukvård, kommunal omsorg, universitet, företag och civilsamhälle – för att bidra till att ”skapa och utveckla användbara produkter och tjänster för hållbar omställning av hälso- och sjukvård och omsorg”.
Hackaton, som arrangeras för att ta hjälp av ungdomar att generera idéer, är en av flera aktiviteter som genomförs under projektets gång.
Eftersom tiden är begränsad kommer deltagarna inte ta fram prototyper utan få jobba traditionellt med penna, papper och postitlappar. Resultaten kommer sedan att ”pitchas” gruppvis för oss arrangörer, förklarar Kristina Östman.
Hackatonet går av stapeln fredagen den 4 oktober klockan 9 – 16 på C2, Finnslätten i Västerås, Hydrovägen 10.
Kontaktpersoner:
Kristina Östman, innovationskoordinator samt projektledare för Innovationsnätverk Välfärd och Hälsa 2.0, Region Västmanland
Telefon: 072-153 03 30
Peter Johansson, docent, MDU, Avdelningen innovationsledning
Telefon: 016-15 37 08
Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.