2020-06-18 11:43Pressmeddelande

Gårdsförsäljning ska utveckla länet

Region Västmanland ska nu ansöka om att bli försöksregion för gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Det uppdraget har regionstyrelsen gett regiondirektören.

-  Gårdsförsäljning skulle ge positiva effekter för vår besöksnäring i länet och stärka våra  småskaliga producenter som skulle ges möjlighet att sälja sina produkter direkt till kund, i samband med exempelvis en smakprovning. Gårdsförsäljningen ska eller kommer inte konkurrera eller ersätta det statliga alkoholhandelsmonopolet, säger Magnus Ekblad (C), regionråd med ansvar för regional utveckling.

Att utreda och få fram ett fungerande system där gårdsförsäljning av hantverksproducerade alkoholhaltiga produkter kan tillåtas utan att Systembolaget monopolställning äventyras är en del av januariavtalet som är tecknad mellan Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. Med den här ansökan tar Västmanland en aktiv roll för att utveckla hela Sveriges besöksnäring.

Uppdraget ges efter att en motion från Moderaterna och Mikael Andersson Elfgren bifallits i regionfullmäktige.

För mer information:

Magnus Ekblad (C)

Regionråd

Telefon: 021 17 45 14

 

 

 Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.