2024-08-28 13:00Pressmeddelande

Fortsatt nattstängt på akuten i Köping

Akuten vid sjukhuset i Köping kommer att fortsätta vara stängd på natten. Stängningen följer den målbild som regionfullmäktige beslutat för framtidens hälso- och sjukvård och det inriktningsbeslut som fattats om en närakut i Köping.

I sommar har vi samlat på oss erfarenheter av en nattstängd akut och i vinter kommer vi stegvis genomföra förändringar mot en närakut som en del i det framtida närsjukhuset. Mot den bakgrunden kommer akuten i Köping fortsättningsvis vara stängd mellan klockan 21 och 08, säger Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Arbetet med att konkretisera närakutens arbetssätt och genomföra de första stegen i den förändringen har påbörjats. Erfarenheter från sommarens nattstängning och slutsatser i den rapport som tagits fram för utformning av närakut i Köping kommer beaktas i det fortsatta arbetet.

Kontaktperson:

Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör

Telefon: 021-17 40 40



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.