2020-12-01 11:00Pressmeddelande

Fortfarande goda resultat i Region Västmanlands medarbetarundersökning

Region Västmanlands medarbetarundersökning har fortsatt goda resultat. Trivseln på arbetsplatsen är hög och majoriteten av medarbetarna anser att deras kompetenser tas tillvara på och att de får utvecklas i sitt arbete. 84% av medarbetarna rekommenderar sin arbetsplats, vilket är en högre andel än tidigare år.

Det är det glädjande att se att merparten av medarbetarna trivs och känner att de gör ett viktigt arbete, speciellt mot bakgrund av den utmanande situation våra medarbetare stått inför under året. Bra stämning och god sammanhållning på arbetsplatsen är också en viktig förutsättning för att kunna erbjuda god vård och service till länets invånare, säger HR-direktör Birgitta Carlsson.

Årets medarbetarundersökning genomfördes under oktober med en svarsfrekvens på 79 procent. Alla medarbetare och chefer fick möjlighet att svara på frågor om bland annat arbetsmiljö, hälsa, motivation, medarbetarskap, ledarskap och styrning.

Resultat visar på många styrkor såsom lärande i arbetet, ledarskap, återkoppling och effektivitet men också på förbättringsområden som handlar om att tydliggöra mål och få en ökad delaktighet. Vi ser också att det finns grupper som upplever att arbetsbelastningen är för hög.

Vi har en liten ökning litet i resultatet när det kommer till arbetsbelastning, något som tyvärr inte kommer som en chock med tanke på den tid vi är inne i. Pandemin sliter hårt på alla våra medarbetare i hela regionen, säger HR-direktör Birgitta Carlsson.

Syftet med medarbetarundersökningen är att ge ett underlag för ledning, chef och medarbetare att föra en dialog om vad som behöver utvecklas på arbetsplatsen för att regionen fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Resultatet är en viktig och tydlig indikator på hur vår organisation mår. Vi har nu ett värdefullt underlag för att arbeta vidare med. Både för att upprätthålla våra styrkor men också för att arbeta vidare med utvecklingsinsatser inom de områden som visar på förbättringsmöjligheter, säger HR -direktör Birgitta Carlsson

För intervjuer

Kontaktperson enligt uppgifter nedan finns tillgänglig för intervju på telefon idag 1 december mellan kl. 14-15.

Kontaktperson

Birgitta Carlsson. HR-direktör
E-post: birgitta.carlsson@regionvastmanland.se
Tel: 021-17 45 75


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.