2019-03-20 08:59Pressmeddelande

Förbättrat resultat i årets medarbetarundersökning

Västmanlands viktigaste jobb.

En klar majoritet av medarbetarna på Region Västmanland trivs med sitt arbete, visar den nya medarbetarundersökningen. Jämfört med förra mätningen 2017 är resultatet ytterligare en förbättring inom flertalet områden.

- Arbetsglädje är en viktig förutsättning för att kunna erbjuda länets invånare god vård och service. Det är glädjande att de satsningar vi gjort på personalen får effekt och att resultatet i medarbetarundersökningen har förbättrats ytterligare, säger regionrådet Lena Johansson (S).

Medarbetarundersökningen genomfördes under januari – februari 2019. I den fick regionens medarbetare och chefer möjlighet att svara på ett 70-tal frågor om bland annat arbetsmiljö, hälsa, motivation, medarbetarskap, ledarskap och styrning.

Resultatet visar att de styrkeområden som identifierades i mätningen 2017 – lärande i arbetet, effektivitet och återkoppling – har stärkts ytterligare och även fått sällskap av ledarskap.

Områden som kan förbättras är fortsatt arbetsbelastning, att tydliggöra mål samt ökad delaktighet. Men även inom dessa områden har resultaten förbättrats i positiv riktning.

- Resultatet är ett kvitto på att vi är på rätt väg och ett bevis på att våra duktiga chefer i organisationen gör ett fantastiskt jobb, varje dag, säger HR-direktör Birgitta Carlsson. Det är tillfredsställande att vi kan se så positiva resultat av de utvecklingsinsatser som görs inom regionen. Det gäller särskilt för området ledarskap där regionen gjort stora satsningar på chefsutveckling.

Syftet med medarbetarundersökningen är att ge ett underlag för ledning, chef och medarbetare att föra en dialog om vad som fungerar väl och vad som behöver utvecklas på arbetsplatsen för att regionen fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Svarsfrekvensen i årets undersökning landade på 80 procent, vilket är en förbättring med två procentenheter sen mätningen i december 2017.

För mer information kontakta:

Lena Johansson (S), regionråd
021-1746 42

Birgitta Carlsson, HR-direktör
021-17 45 75


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.
Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.