2014-03-04 13:04Pressmeddelande

Följ tre konstnärers arbete under våren

null

Följ Alias @konstkonsulent under våren. Tre konstnärer berättar om sitt arbete i ateljén, under möten, på vernissager och resor. Tillsammans jobbar de för att stärka och utveckla Konstmanland - konstnärernas Västmanland.

Från februari till maj står konstnärerna Marcus Ivarsson, Anna Törrönen och Dan Wid bakom Västmanlands läns konstkonsulents twitter- och instagramkonto. Varje konstnär berättar om sig själv, sitt konstnärskap och om deras gemensamma arbete för att inspirera och stärka konstscenen Västmanland.

Alias @konstkonsulent kan följas på olika sätt. Man kan antingen följa konstkonsulentens twitter- och instagramkonton som båda heter konstkonsulent eller så följer man hela projektet på länets konsthemsida: konstivastmanland.se.

Där finns en specialbyggd projektsida där varje konstnärs inlägg från både twitter och instagram publiceras och sparas i kronologisk ordning. På hemsidan kan man alltså se och läsa konstnärens berättelse som helhet.

Marcus Ivarsson - Alias @konstkonsulent den 10 februari - 16 mars

Marcus Ivarsson är född 1978 i Panama, uppvuxen i Sunne, nu bosatt och verksam i Västerås sedan 2003. Han har frilansat som serietecknare sen slutet av 90-talet och har medverkat i en lång rad av serietidningar, dagstidningar och serieantologier sedan dess.

Ivarsson har gett ut fem serieböcker och två barnserieböcker och arbetar i en stor variation av berättarstilar och genrer. I den senaste boken, "En herrgårdssägen", adapterar han Selma Lagerlöfs klassiska roman från 1899 till serieformen. "En herrgårdssägen" gavs ut på Kartago förlag hösten 2013. Under 2014 sker arbete med att hålla föredrag om boken och ställa ut originalsidor under på bland annat Uppsala Stadsbibliotek och Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem i Östra Ämtervik.

Marcus Ivarsson har gått på Västerås konstskola och förutom arbetet med serieteckning och illustration har han ställt ut på bland annat Västerås konstmuseum, Kaz Galleri och Alma Löv museum. För närvarande arbetar han med en serieadaption av en H P Lovecraft-novell åt LL-förlaget, en barnseriebok till Kartago förlag samt som bildlärare.

Mer information finns på konstivastmanland.se

Kontakt:

Linda Wallenberg, kulturutvecklare konst, Kulturenheten Landstinget Västmanland

linda.wallenberg@ltv.se, 021 39 32 84

 


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl