2023-06-02 09:49Pressmeddelande

Flytt till bättre lokaler: Oxbackens Vårdcentral blir Närvården City 

Oxbackens vårdcentral byter namn till Närvården City och flyttar till bättre anpassade lokaler i Gallerian i Västerås. Onsdagen den 7 juni öppnas dörrarna för patienterna, som då möter samma medarbetare och verksamheter som på den förra adressen.

Flytten blir ett lyft både för patienter och medarbetare! Lokalerna på Repslagargatan hade blivit för trånga, och planlösningen var inte heller bra med verksamhet spridd på flera våningar. I Gallerian inryms allt på ett plan vilket ökar tillgängligheten för patienterna och gör det mer lättjobbat för medarbetarna, säger Anna Karlsson, verksamhetschef för Närvården City.

Modern vårdcentral med ändamålsenliga lokaler

Beslutet att flytta Oxbackens vårdcentral fattades 2021 mot bakgrunden av att verksamheten vuxit ur sina lokaler, och att allt fler patienter listat sig vid vårdcentralen. Dessutom har renoveringsbehovet varit stort under lång tid.

Närvården City blir en modern vårdcentral med ändamålsenliga lokaler och välplanerade ytor, mitt i centrala Västerås med goda förbindelser. Det finns gott om bilparkeringar samt flera busshållplatser i närheten, säger Anna Karlsson.

Namnbytet till Närvården City kommer som en naturlig följd av flytten.

Det nya namnet markerar vårt läge mitt i centrala Västerås – men även en nystart för medarbetarna och patienterna, avslutar Anna Karlsson.

Samma som tidigare

Patienterna som besöker Närvården City kommer möta samma medarbetare och samma vård som tidigare:

  • Barnavårdscentral
  • Barnmorskemottagning
  • Distriktssköterskemottagning
  • Laboratorium
  • Fysioterapimottagning
  • Vaccinationsmottagning
  • Samtalsmottagning
  • Diabetesmottagning

Liksom tidigare erbjuder vårdcentralen även arbetsterapeuter, dietister samt mödra- och barnhälsovårdspsykologer.

Förutom adressen är alla andra kontaktuppgifter oförändrade. Mer information finns på 1177.se.

Filialmottagningen i Skultuna blir kvar utan förändringar.

Måndagen den 5 juni är vårdcentralen stängd på grund av flyttaktiviteter och patienter hänvisas därför till Närvården Herrgärdet vid vård som inte kan vänta. Telefon 021- 17 41 01.

 

För mer information:

Anna Karlsson, verksamhetschef för Närvården City

Telefon: 021- 17 60 69



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.