2019-06-20 06:14Pressmeddelande

Enklare starta vårdcentral i länet

Region Västmanland vill att det ska bli enklare att etablera en ny vårdcentral i länet. Det framgår av revideringen av primärvårdsprogrammet som regionstyrelsen på onsdagen godkände.

- En ambition med det nya programmet är att göra det enklare att starta upp nya vårdcentraler och filialer. Det har tidigare varit för svårt och inneburit en tröghet, säger Helena Hagberg, regionråd med ansvar för primärvården.

Ett hinder är att trösklarna för att öppna en ny vårdcentral i dag är höga och förenat med betydande initiala kostnader. Helena Hagberg vill underlätta för aktörer genom tillfälliga stödstrukturer i syfte att etablera filialer som successivt kan växa till en fullvärdig vårdcentral.

- Nu sänker vi trösklarna till nyetablering och stärker jämlikheten i förutsättningar mellan de regiondrivna och privata vårdcentralerna. Det är åtgärder som kommer förbättra valfriheten inom primärvården, säger Helena Hagberg (L), regionråd med ansvar för primärvården.

För mer information kontakta:

Helena Hagberg (L), regionråd
021-17 50 90


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.