2022-07-22 13:00Pressmeddelande

Digital turistguide för Västmanland – nu även på engelska

Nu finns den digitala turistguiden Trails of Västmanland även i en engelskspråkig version. Och samtidigt lanseras helt nya leder för paddling.

Det var förra året som den svenskspråkiga versionen av Trails of Västmanland öppnades som ett regionalt samarbete med länets ledhuvudmän och turismaktörer, med målsättningen att erbjuda hållbara och kvalitetssäkrade naturupplevelser. Trails of Västmanland guidar såväl länets invånare som besökare till leder för paddling, stigcykling och vandring.

Med den nya språkversionen kan vi locka fler utländska gäster, liksom de som inte har svenska som modersmål, att upptäcka länets natur och besöksmål utmed lederna, säger Henrik Wester, turismchef, Västmanland Turism.

Trails of Västmanland är ett regionalt samarbete med de som tillhandahåller turistleder, samt övriga turismaktörer. Västmanland Turism samordnar arbetet och ansvarar för marknadsföringen av de utvalda lederna. Europeiska regionala utvecklingsfonden ger finansiellt stöd till utvecklingen av Trails of Västmanland.

Genom Trails of Västmanland lyfter vi fram utvalda leder i länet som är trygga att upptäcka och som tar en till många spännande platser, liksom boenden och restauranger. En av årets nyheter är beskrivningar av hur man kan paddla utmed Strömsholms kanal, säger Adam Lindgren, ledutvecklare, Västmanland Turism.

Västmanland Turism är en del av Region Västmanland och har som uppdrag att främja och utveckla den västmanländska turismen.

Trails of Västmanland finns både som webbplats https://en.trailsofvastmanland.se/ och som guide i den kostnadsfria mobilappen Naturkartan. (där appar finns)

Bildtext:

En nyhet för i år på hemsidan Trails of Västmanland är beskrivningar av hur man kan paddla utmed Strömsholms kanal. Fotograf: Adam Lindgren

Kontakt

Henrik Wester
Turismchef, Västmanland Turism – en del av Region Västmanland
Tel: 0704–18 79 59 
E-post: henrik.wester@regionvastmanland.se

Adam Lindgren
Ledutvecklare, Västmanland Turism – en del av Region Västmanland
Tel. 0702-43 28 27
E-post: adam@outdoorvagabond.comOm Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.