2014-01-29 15:16Pressmeddelande

Clownetterna får ytterligare 300 000 kr

null

Landstingsstyrelsen beslutade på onsdagen att clowngruppen Clownetterna, som är verksam på Västmanlands sjukhus Västerås, får 300 000 kronor i grundbidrag, utöver de 100 000 kronor i föreningsbidrag som tidigare beviljats.

- Clownetterna gör en viktig och uppskattad insats för de barn som vårdas på sjukhuset i Västerås.. Därför har vi beslutat att gruppen får ett årligt grundbidrag för att trygga verksamheten, säger landstingsrådet Hans Jansson (V).

Grundbidraget till Clownetterna ska från 2015 inlemmas i Kulturplanen under ett nytt område kallat Kultur i vården.
- Det är vederlagt att kulturupplevelser påskyndar rehabiliteringen. Genom att inrätta en särskilt bidragsområde för liknande verksamheter vill vi betona kulturens möjlighet som läkande kraft i vården, säger Hans Jansson.

För mer information kontakta:

Hans Jansson, landstingsråd (V) 021-17 59 90

 


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl