2019-11-27 08:00Pressmeddelande

Barnmorskemottagningarna koncentreras i Köping och Sala

Från den 1 december 2019 koncentreras primärvårdens barnmorskeuppdrag i Köping och Sala till de regiondrivna vårdcentralerna i Ullvi Tuna och Sala Väsby.

- Förändringen innebär goda möjligheter att driva en sammanhållen och patientsäker barnmorskemottagning med god kontinuitet för patienten, samtidigt som barnmorskorna får bättre arbetsmiljö, säger Louise Berggren, verksamhetschef för Sala Väsby vårdcentral.

Både på Ullvi Tuna vårdcentral och på Sala Väsby vårdcentral utökas barnmorskemottagningarna med nyrekryteringar.

Mottagningarna kommer att samverka med den vårdcentral som patienten är listad på och där hon har sina övriga vårdkontakter.

- Fördelen för patienterna som söker behandling, råd och vård via barnmorskemottagning eller mödrahälsovården är att de nu har ett ställe att vända sig till, säger Louise Berggren, verksamhetschef för Sala Väsby vårdcentral.

För mer information kontakta:

Louise Berggren, verksamhetschef för Sala Väsby vårdcentral
0224-584 22

Carina Fogelgren, verksamhetschef för Ullvi Tuna vårdcentral
0221-265 73Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.