2023-10-17 12:55Pressmeddelande

Arbetsmiljöpris till regionarbetsplats där många vill jobba

Region Västmanlands utbildningsenhet tilldelas regionens pris Årets hälsofrämjande arbetsplats. Enligt prismotiveringen handlar det om en arbetsplats dit många söker sig eftersom där finns möjlighet att växa både individuellt och i grupp – samtidigt som man jobbar för att nå verksamhetsmålen. 

Vi hoppas att vårt arbete kan inspirera andra till att jobba hälsofrämjande och systematiskt med sitt arbetsmiljöarbete, säger verksamhetschefen Johanna Tångring.

Från prismotiveringen:

”CIFU utbildning har inte funnits mer än i drygt tre år, på kort tid och under pandemin har de skapat en verksamhet som utvecklats till en kreativ arbetsplats där medarbetarna är självgående. Medarbetarna beskriver en arbetsplats där man känner tillit i gruppen, håller i och håller ut, har roligt tillsammans både på jobbet och på fritiden.”

Öppen kultur bidrar till delaktighet

Vidare framhålls att CIFU Utbildning präglas av en öppen kultur vilket bidrar till delaktighet, samt att det finns ett Hälsoteam för att stötta medarbetarna. Dessutom har arbetsplatsen kommit långt när det gäller kollegialt lärande. 

Personal som mår bra presterar bättre vilket kommer alla invånare i Västmanland till godo. CIFU Utbildning är ett mycket gott exempel på hur en målmedveten arbetsmiljösatsning kan ge goda resultat, säger Stephanie Bruksgård (M), regionråd med ansvar för personalfrågor.

Region Västmanlands arbetsmiljöpris – Årets hälsofrämjande arbetsplats – har delats ut varje år sedan 2005 för att stimulera arbetsplatser till insatser inom arbetsmiljöområdet, och för att visa uppskattning och samtidigt sprida goda exempel i regionen.

Förutom diplom och blommor får vinnaren 25 000 kronor som ska komma hela arbetsplatsen till godo.

Prisjuryn består av en grupp av tjänstepersoner som tar fram förslag till beslut inklusive motivering –beslutet fattas av regionstyrelsen.

Prisutdelning skedde vid regionfullmäktige den 17 oktober.

För mer information:

Carina Hallström, enhetschef på Region Västmanlands HR-stab

Telefon 021-17 43 84

Johanna Tångring, verksamhetschef CIFU Utbildning

021- 17 55 50

 CIFU Utbildning: Marie-Louise Södersved Källestedt, Anna Björk, Åsa Wanbro, Elena Ejnarsson ochJohanna Tångring.

Vid fullmäktigesammanträdet den 17 oktober representerades CIFU Utbildning av Marie-Louise Södersved Källestedt, Anna Björk, Åsa Wanbro, Elena Ejnarsson och Johanna Tångring. FOTO: Jonas Bilberg



Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.