2023-09-01 10:30Pressmeddelande

Anders Åhlund slutar sitt uppdrag som regiondirektör inom Region Västmanland

Beslut tas formellt på regionstyrelsen den 5 september.

Uppdraget som regiondirektör regleras i ett avtal som regionstyrelsen fattar beslut om och som regionstyrelsens ordförande är ansvarig för. En dialog inleddes innan sommaren som nu resulterat i att regionstyrelsens ordförande säger upp avtalet.

Anders Åhlund har under åren förtjänstfullt genomfört sitt uppdrag på ett sätt som gagnat invånarna i Västmanland. Han har bland annat drivit förändringsresan från landsting till region och genomfört en större organisationsförändring för att kraftsamla regionens hälso- och sjukvård. Nu står regionen inför stora och svåra utmaningar som kräver en nystart för att vända regionens ekonomiska utveckling, säger Mikael Andersson Elfgren (M), regionstyrelsens ordförande.

Processen för att rekrytera ny regiondirektör startar omgående och under tiden kommer Maria Linder, regional utvecklingsdirektör, att tjänstgöra som tillförordnad regiondirektör.

Jag har haft ett ansvarsfullt, spännande och inspirerande uppdrag under dessa år. Många gånger tack vare chefer och medarbetare som jag haft stor tillit till. Det som också drivit mig är att få arbeta med och stötta den politiska ledningen, oavsett partisammansättning, med fokus på dem vi är till för – invånarna i Västmanland. Jag har stor respekt för det politiska uppdraget och de beslut och inriktningar som våra politiker anser sig behöva ta. Jag lämnar mitt uppdrag med känslan av att ha bidragit till Västmanlands utveckling, säger Anders Åhlund. 

Kontakt

Mikael Andersson Elfgren (M), regionstyrelsens ordförande

021-17 43 59


Om Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional hållbar utveckling. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt dagtid
Presskontakt dagtid
Vardagar kl 08 - 16:30.