2015-04-02 10:00Nyheter

Landstinget Västmanland driftsätter ny telefonväxel i Köping

null

På kvällen onsdag den 8 april börjar driftsättningen av ny telefonväxel i Köping för riktnummerområde 0221. Driftsättningen är landstingets största hittills efter Fagersta och Sala. Störningar i telefonin kan förekomma under pågående arbete som beräknas ta 14 timmar.

Driftsättningen börjar kl 19 den 8 april och beräknas vara klar kl 7 nästa morgon.

Under driftsättningsperioden kan viss störning i telefonin förekomma. Till exempel kan väntetider i telefonväxeln bli längre och man kan få ringa upp igen om samtal avbryts.

Fjärde och sista driftsättningen för Landstinget Västmanland, i Västerås med riktnummerområde 021, sker 6-7 maj. Sedan tidigare har ny telefoni införts i riktnummerområdena för Fagersta och Sala.

2013 genomförde Landstinget Västmanland en upphandling av ny telefoni. TDC valdes som leverantör utifrån bedömningen bästa helhetslösning. Det nya avtalet börjar gälla 1 juni.


Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl