2014-03-20 12:31Nyheter

Anmälan om fördröjd cancerdiagnos

null

Vid fem tillfällen under drygt tre månader sökte en kvinna hjälp på en vårdcentral i Västmanland på grund av värk i ryggslutet.

Vid besöken gjordes olika undersökningar, bland annat konstaterades att kvinnan hade blåskatarr. Hon fick senare även remiss till röntgen på grund av misstänkt artros. Däremot gjordes ingen gynekologisk undersökning vid något av läkarbesöken.

Först när kvinnan följde med sin dotter till barnmorskan och hon då berättade om sin smärta blev hon akut gynekologiskt undersökt. Barnmorskan fann en stor knöl i underlivet och ordnade tid på Kvinnokliniken samma dag.
En dryg vecka senare stod det klart att kvinnan drabbats av en ovanlig form av underlivscancerform som spridit sig.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Maria av chefläkare Margareta Ehnebom.Om Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Presskontakt

Presskontakt vid allvarlig händelse
Kommunikatör i beredskap
Presskontakt vid allvarlig händelse
Vid pågående allvarlig händelse utanför kontorstid. Kommunikatör i beredskap.
Eva Lindahl
Kommunikationsdirektör
Eva Lindahl