2023-02-12 18:10Pressmeddelande

Tack Umeå - vi ses nästa år!

Utan de 2 500 volontärerna och de 500 i organisationen hade Rally Sweden inte blivit till den succé det blev. Och framför allt inte utan samarbetet med de över 200 markägarna. FOTO: ROBERT EKBLOMUtan de 2 500 volontärerna och de 500 i organisationen hade Rally Sweden inte blivit till den succé det blev. Och framför allt inte utan samarbetet med de över 200 markägarna. FOTO: ROBERT EKBLOM

Rally Sweden är över för denna gång.
Och det blev precis det välbesökta vinterrally i sagolandskap som alla hoppats på.
- Jag känner en enorm stolthet, säger Stefan Djerf, event director.

Umeå och Västerbotten visade sig verkligen från sin bästa sida under rallyveckan.
Sol, blå himmel och vackert snölandskap som kablades ut till 120 miljoner tv-tittare världen över.
Och en enorm uppslutning från besökarna, både från när och fjärran.
- Fantastiskt bra. Så mycket mer folk än jag nånsin kunnat drömma om, långt fler än våra förväntningar. Och ett oerhört arbete från alla i organisationen. Men det jag spontant är allra mest stolt över alla dessa volontärer som stått ut i skogen, eller sålt korv, eller sett till att folk parkerat ordentligt, de som får allting att fungera. Det går inte att känna annat än en enorm stolthet, säger Stefan Djerf.

Umeå bjöd på - precis som i fjol - på ett närmast sagolikt vinterlandskap när Rally Sweden avgjordes. Här en bild från Sävar. Foto: ROBERT EKBLOM


Utan de 2 500 volontärerna och de 500 i organisationen hade Rally Sweden inte blivit till den succé det blev. Och framför allt inte utan samarbetet med de över 200 markägarna.
- Jag är stolt över det med. Stolt över kontakten med samebyarna och markägarna. Den har varit jättebra. Vi hjälper dem, de hjälper oss. Vi gör allt vi kan för att bevara det vackra vi har, säger Stefan Djerf.
Rally Sweden körs i Umeå även 2024, exakt datum släpps senare.
- Jag är rörd av allt engagemang från så många människor. Umeå och Västerbotten känns verkligen som hemma. Vi har hittat rätt ställe, det här är platsen där vi ska vara på, säger Anna Nordkvist, vd i Rally Sweden AB.

Två fantastiska funktionärer av alla de 2 500  som håller koll och bidrar till Rally Swedens enorma succé. Utan deras enorma engagemang skulle tävlingen inte kunna genomföras. Foto: ROBERT EKBLOM


Om Rally Sweden

Rally Sweden är en av 13 deltävlingar i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt. Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 100 000 åskådare under fyra dagar och närmare 120 miljoner tv-tittare runt hela världen! Tävlingarna avgörs för första gången i år i Umeå i Västerbotten. Tävlingen har körts sedan 1950 och varit vinterrally sedan 1965. Rally Sweden är känt som en vinterfestival, där publiken kommer förare, bilar och tävlingarna riktigt nära – Closer to Rally.


Kontaktperson

Communication Rally Sweden
Niklas Westman