2022-02-15 20:16Pressmeddelande

Stjärnsprakande program för The Red Barn Arena

The Red Barn ArenaThe Red Barn Arena

Nedräkningen till VM-festen har börjat på allvar. Nu är det klart att Prins Carl Philip deltar i invigningen av The Red Barn Arena i Umeå - och på måndag öppnar biljettförsäljningen till Rally Sweden i butikerna. 

Rally Sweden har de senaste åren varit ledande inom WRC och gjort rallyt till en spektakulär och actionfylld arenasport. När rallyt nu flyttar till Umeå så har det skapats en unik och centrumnära rallyarena, på bekvämt promenadavstånd från centrum. The Red Barn Arena på I20-området är Umeås motsvarighet till “Colins Crest” i Värmland. Rally Sweden har använt det nordliga VM-rallyts allra mest grundläggande element, snön, när man med hjälp av elever från Forslundagymnasiet byggt upp en gigantisk snöläktare som är hjärtat i den specialdesignade arenan.
Under fredag och lördag är det här festen är. Det avgörs tre specialsträckor i VM-rallyt på The Red Barn Arena, du kan följa de andra sträckorna på storbildsskärmar och det bjuds på stjärnglans från scenen.
Hopp på 40 meter
- Nu tar vi rallyt in till stan igen. Det här är en fantastisk chans för umeborna och alla tillresande att se världens bästa rallyförare på nära håll. Vi har byggt en snabb arena med tre rejäla hopp där förarna kan hålla riktigt hög fart som gör att vi ändå behåller rallykänslan som om det vore ute i skogen, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden. 
Var du än står på The Red Barn Arena kommer du kunna följa farten och världens bästa rallyförare på i princip bara en billängds avstånd. Arenasträckan är 1,5 kilometer, innehåller tre hopp (där bilarna kan flyga upp till 40 meter i det största hoppet) och de nya hybridbilarna kan komma upp i toppfarter på över 150 kilometer i timmen. 
Totalt har arenaområdet plats för cirka 30 000 människor och på storbildsskärmarna kan publiken följa dramatiken på de övriga sträckorna i Umeås kranskommuner. 

Prins Carl Philip gästar The Red Barn Arena
Men The Red Barn Arena bjuder inte bara på rally utan är en riktig vinterfestival där programmet har något för hela familjen. Food courts, artister, utställare, storbildsskärmar, souvenirförsäljning, barer och VIP-områden garanterar underhållning dagen lång. 
Det blir också kunglig glans på fredagen då Prins Carl Philip deltar i invigningen av The Red Barn Arena.
- Prins Carl Philip har ett genuint motorintresse och vi är glada och stolta över att Prinsen kommer att närvara när Rally Sweden avgörs i Umeå för första gången, säger Glenn Olsson.
Entrén öppnar redan 15.00 och kvällens givna höjdpunkt, SS7 Umeå Sprint inleds 18.38. Under kvällen skapar artisten Dotter feststämning från scenen.
I The Red Bull Show bjuder skoterfreestyle-trion Marcus Ohlson, Rasmus Johansson och Anders "Flanders" Eriksson publiken på bakåtvolter och skoterakrobatik både fredag och lördag. 
Under lördagen är arenan öppen hela dagen, från 10.00 till 21.00. Det körs två specialsträckor i WRC, däremellan blir det nostalgirally i Rally Sweden Historic och barnens favorit, Pidde P, uppträder två gånger under dagen.

Biljettförsäljning i butik börjar den 14 februari
På måndag inleds försäljningen av biljetter och VM-programmet, Rally Magazine, i COOP-butiker i Umeå och kringliggande kommuner.
Noterbart är att det är fri entré för alla barn under 15 år i sällskap av vuxen under hela helgen på alla sträckor, The Red Barn Arena samt serviceplatsen.
Det finns fyra olika biljettkategorier; Festivalpasset (alla sträckor, The Red Barn Arena och serviceplatsen alla dagar), Day Ticket, Arena Ticket samt VIP-tickets The Red Barn Arena.
Det är rabatterat pris för de som köper biljett i butik. Det går givetvis att köpa biljetter i entréerna också, då är det dock kontanter/cash only som gäller. 

Här är programmet för The Red Barn Arena
Fredag 25 februari 
15.00 Arenan öppnar
15.58 LIVE på storbildsskärm från SS5 Kamsjön 2
17.00 Programstart från scenen
17.34 LIVE på storbildsskärm från SS6 Sävar 2
17.50 Invigning av The Red Barn Arena - Prins Carl Philip
18.00 Red Bull Show
18.20 Artisten Dotter 
18.38 SS7 Umeå Sprint 
21.00 Arenan stänger

Lördag 26 februari  
10.00 Arenan öppnar
10.54 LIVE på storbildsskärm från SS10 Långed 1
11.30 Välkommen från scen
11.45 Artisten Pidde P 
12.08 SS11 Umeå 1
14.32 LIVE på storbildsskärm från SS12 Brattby 2
ca.15.00 SS Umeå (Historic) 
15.30 Podium Ceremony, Rally Sweden Historic
15.59 LIVE på storbildsskärm från SS13 Örträsk 2
17.00 Artisten Pidde P
17.15 Programstart från scenen
17.24 LIVE på storbildsskärm från SS14 Långed 2
18.00 Red Bull Show
18.20 DJ Dance Party
18.38 SS15 Umeå 2
21.00 Arenan stängerOm Rally Sweden

Rally Sweden är en av 13 deltävlingar i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt. Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 100 000 åskådare under fyra dagar och närmare 120 miljoner tv-tittare runt hela världen! Tävlingarna avgörs för första gången i år i Umeå i Västerbotten. Tävlingen har körts sedan 1950 och varit vinterrally sedan 1965. Rally Sweden är känt som en vinterfestival, där publiken kommer förare, bilar och tävlingarna riktigt nära – Closer to Rally.


Kontaktperson

VD Svenska Rallyt AB
Anna Nordkvist