2021-10-28 04:30Pressmeddelande

Påhlmans Handelsinstitut satsar på VR-teknik

Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm lanserar en unik och innovativ VR-satsning i sitt kursutbud i samarbete med Warpin Media. Med hjälp av VR-teknik ska människor våga föra sin talan!

I samarbete med Warpin Media har Påhlmans Handelsinstitut tagit sats in i edtech branschen och utvecklat ett digitalt inlärningsverktyg med hjälp av virtual reality.

Satsningen är en utveckling av Mikael Anderssons kurs ”Våga föra din talan” En kurs i retorik och presentationsteknik. Samarbetet ger deltagaren en unik inlärningsteknik med möjlighet att låna hem VR-glasögon och utvecklas inom retorikträning inför en virtuell publik.

Edtech är digitala tjänster, produkter och verktyg som används inom utbildning och har fått en stark tillväxt under de senaste åren. Pandemin har synliggjort digitala utmaningar och ett nytt kompetensbehov som det nu ligger på utbildningsväsendet att identifiera och tillgodose.

Genom VR-verktyget får människor möjligheten till en friare kommunikation och karriärsval. Det ger människor chansen att klara av jobbintervjun, löneförhandlingen eller andra muntliga framträdanden i vardags-och arbetslivet, säger Mikael Andersson.

För mer info: www.phi.se

Kontakt: Hans Sundström, hans.sundstrom@phi.se, 010-157 63 72



Om Påhlmans Handelsinstitut

Sedan 1881 har vi på Påhlmans Handelsinstitut hjälpt över 300 000 personer att komma vidare i sina karriärer – dvs att hitta ett nytt jobb, kvalificera sig för en ny tjänst eller avancera på sin nuvarande arbetsplats. Vi är stolta att kunna erbjuda utbildningar anpassade utifrån näringslivets och samhällets behov och utveckling. Vi anordnar YH-utbildningar och erbjuder certifieringsutbildningar samt kurser inom ekonomi, juridik, HR, research och samhällsbyggnad.


Kontaktpersoner

Påhlmans Handelsinstitut
Påhlmans Handelsinstitut