2013-01-31 15:45Pressmeddelande

Påhlmans Handelsinstitut har vunnit ny yh-utbildning

null

Påhlmans Handelsinstitut har blivit beviljad att starta en ny yrkeshögskoleutbildning – Redovisningskonsult – med start hösten 2013. Sedan tidigare har Påhlmans Handelsinstitut även utbildningen Paralegal som har en nystart i höst.

-  I den hårda konkurrensen är vi glada över att ha blivit beviljade den nya YH-utbildningen Redovisningskonsult. Den bygger på vår tidigare populära utbildning till redovisningsekonom, men nu har vi skapat en tvåårig utbildning som ligger till grund för en framtida auktorisation samt ett fokus på den konsultativa rollen – allt för att möta branschens krav, säger Eliza De Bernardo Norman, chef och rektor för Påhlmans Handelsinstitut.

Myndigheten för yrkeshögskolan har under hösten behandlat 1078 ansökningar om att bedriva yrkeshögskoleutbildning med första start under hösten 2013 eller våren 2014. Av dessa har 28 procent, 311 utbildningar, kunnat beviljas. En viktig utgångspunkt i bedömningsarbetet har varit att prioritera utbildningar som i hög grad efterfrågas av arbetslivet och som har en stark arbetslivsanknytning.

-  Branschen står inför ett generationsskifte med stora behov av att kunna rekrytera kompetenta redovisningskonsulter och ett kompetenskrav som betonas av branschen är de konsultativa egenskaperna, fortsätter Eliza De Bernardo Norman.

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktik och som genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Redan under utbildningen förankras och prövas kunskaperna ute på företag. Efter examen kan man gå direkt ut i arbete och många företag handplockar sina medarbetare direkt från yrkeshögskoleutbildningar.

Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan Stockholmsregionen.

Kontakt för frågor 
Eliza de Bernardo Norman, chef och rektor, 
0733-60 34 80, eliza.de.bernardo@phi.se 

Fredrik Lindblad, VD, Medborgarskolan Stockholmsregionen
070-868 15 35, fredrik.lindblad@medborgarskolan.se

Hemsida
www.phi.se

Kurser och utbildningar i ekonomi, juridik och kommunikation

Sedan 1881 har vi på Påhlmans Handelsinstitut hjälpt över 300 000 personer att komma vidare i sina karriärer, dvs att hitta ett nytt jobb, kvalificera sig för en ny tjänst eller avancera på sin nuvarande arbetsplats.


Om Påhlmans Handelsinstitut

Sedan 1881 har vi på Påhlmans Handelsinstitut hjälpt över 300 000 personer att komma vidare i sina karriärer, dvs att hitta ett nytt jobb, kvalificera sig för en ny tjänst eller avancera på sin nuvarande arbetsplats. De allra flesta av våra studenter har valt att läsa någon av våra studiemedelsberättigande och yrkesinriktade heltidsutbildningar inom ekonomi, handel, juridik och kommunikation. Men vi anordnar även kurser inom ekonomi, juridik, kommunikation, HR och språk, samt företagsanpassade skräddarsydda utbildningar. Yrkesinriktade utbildningar har kännetecknat Påhlmans Handelsinstitut ända sedan starten år 1881. Redan från början var utbildningarna nära knutna till verkligheten och med lärare från näringslivet. Genom åren har Påhlmans Handelsinstitut fortsatt i samma anda. I ett nära samarbete med näringslivet, myndigheter, organisationer och privatpersoner, levererar vi i dag både hel- och deltidsutbildningar av hög kvalité. Våra utbildningar är alltjämt inriktade på handelsämnen som ekonomi, juridik, språk och kommunikation.


Kontaktpersoner

Påhlmans Handelsinstitut
Påhlmans Handelsinstitut