2021-01-20 12:46Pressmeddelande

Påhlmans Handelsinstitut får tre nya YH-utbildningar!

Påhlmans Handelsinstituts YH-utbildningar inom digital samhällsbyggnadPåhlmans Handelsinstitut växer inom digital samhällsbyggnad

Efter Myndigheten för yrkeshögskolans (MYH) besked igår står det klart att Påhlmans Handelsinstitut beviljats tre nya YH-utbildningar och växer inom digital samhällsbyggnad: Projektingenjör BIM Anläggning får tre utbildningsomgångar i Uppsala och i Örebro med Stockholm och Eskilstuna som satellitorter, och Kvalificerad Lönekonsult – digitala systemlösningar får två nya utbildningsomgångar i Stockholm med Karlstad som satellitort. Sedan tidigare bedrivs YH-utbildningarna Paralegal i Stockholm och Entreprenadupphandlare – bygg och mark i Eskilstuna med Stockholm och Helsingborg som satellitorter.

"– Vi är mycket glada över att Myndigheten för yrkeshögskolan ger oss fortsatt förtroende, och extra spännande är det att vi nu tar ytterligare stora steg framåt inom det digitala samhällsbyggnadsområdet! säger Peter Isaksson, chef för Påhlmans Handelsinstiut. Det är också ett bevis på att det nära samarbetet mellan utbildningsanordnare och branschexperter – i det här fallet Påhlmans Handelsinstitut och BIMformation – gör att vi når hög kvalitet och kan utveckla exakt de kompetenser som branschen efterfrågar.”

De sista två åren har Påhlmans Handelsinstitut också expanderat sin YH-verksamhet i Sverige, dels genom samarbetet med Eskilstuna kommun och utbildningen Entreprenadupphandlare – bygg och mark, dels genom att erbjuda YH-utbildning från flera orter där Medborgarskolan – som Påhlmans Handelsinstitut är en del av – har lokaler. Bland dessa finns Uppsala och Örebro där den helt nya utbildningen Projektingenjör BIM Anläggning nu kan starta ­­– en utbildning som ska bidra till den svenska bygg- och fastighetssektorns digitala transformation:

”– Det är mycket glädjande att Myndigheten för yrkeshögskolan ser behovet av att utbilda inom digital samhällsbyggnad” säger Hans Sundström, verksamhetsutvecklare på Påhlmans Handelsinstitut. ”Vi inom Påhlmans Handelsinstitut och Medborgarskolan får bidra med kompetensutveckling för att uppnå den obrutna digitala informationskedjan i byggprocessen. Och vi är stolta över att få göra det från flera orter i Sverige!”

YH-utbildningarna startar i augusti 2021 och januari 2022. Ansökan öppnar den 1 februari.

YH-utbildning (yrkeshögskoleutbildning) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktik och som genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Tillstånd att bedriva YH-utbildning meddelas varje år av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). I denna ansökningsomgång lämnades 1 482 ansökningar in, av vilka MYH beviljat 484 utbildningar.

Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan och anordnar studiemedelsberättigade YH-utbildningar på heltid i samarbete med Medborgarskolan Region Mälardalen, Region Syd och Region Värmland/Örebro.

Huvudman för Påhlmans Handelsinstitut är Medborgarskolan Stockholmsregionen som, vid sidan av folkbildningsverksamhet, bedriver en omfattande skol- och utbildningsverksamhet under de egna varumärkena Påhlmans Handelsinstitut, Påhlmans Gymnasium, Stockholms Tillskärarakademi och Kulturama.

För mer information, kontakta

Peter Isaksson, chef för Påhlmans Handelsinstitut
peter.isaksson@phi.se
076-328 84 51

 

 

 

 

 

 


Om Påhlmans Handelsinstitut

Sedan 1881 har vi på Påhlmans Handelsinstitut hjälpt över 300 000 personer att komma vidare i sina karriärer – dvs att hitta ett nytt jobb, kvalificera sig för en ny tjänst eller avancera på sin nuvarande arbetsplats. Vi anordnar YH-utbildningar och erbjuder certifieringsutbildningar samt kurser inom ekonomi, juridik, HR, research och samhällsbyggnad.