2016-01-21 15:51Pressmeddelande

Påhlmans Handelsinstitut får fortsatt förtroende av YH-myndigheten!

Nu har Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) meddelat vilka ansökningar som beviljats start under hösten 2016. Påhlmans Handelsinstitut har fått klartecken att fortsätta bedriva de attraktiva YH-utbildningarna: Kvalificerad Lönekonsult och Paralegal.

”Vi är väldigt glada över att YH-myndigheten har gett oss fortsatt förtroende, eftersom vi vet att dessa två utbildningar är både uppskattade och efterfrågade i näringslivet” säger Lisa Algvere, chef för Påhlmans Handelsinstitut.

Påhlmans Handelsinstitut är den enda utbildningsanordnaren som beviljats kursstart hösten 2016 och 2017, för YH-utbildningen Paralegal. Det är en utbildning som är skräddarsydd för de som vill handlägga juridiska frågor i sitt arbete, och ger de studerande kunskap så att de direkt efter examen kan arbeta som paralegal på en advokatbyrå eller myndighet.

”Även våra utbildningsplatser till Kvalificerad Lönekonsult är mycket eftertraktade”, fortsätter Lisa Algvere. ”Det är många företag som hör av sig direkt till oss för att de vill rekrytera våra nyutexaminerade paralegals och lönekonsulter!”

I år lämnades 1 421 ansökningar in till YH-myndigheten, vilket är en ökning med 33 procent jämfört med förra året, en tredjedel av dessa ansökningar blev beviljade.

YH-utbildningarna är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teori med praktik och som genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Redan under utbildningen förankras och prövas kunskaperna ute på företag. Efter examen kan man gå direkt ut i arbete och många företag handplockar sina medarbetare direkt från skolan. Nästa start för Kvalificerad Lönekonsult och Paralegal sker i augusti 2016, och sista ansökningsdag är den 24 april. Mer information om utbildningarna finns att läsa på www.phi.se.

Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan Stockholmsregionen.


Om Påhlmans Handelsinstitut

Sedan 1881 har vi på Påhlmans Handelsinstitut hjälpt över 300 000 personer att komma vidare i sina karriärer, dvs att hitta ett nytt jobb, kvalificera sig för en ny tjänst eller avancera på sin nuvarande arbetsplats. De allra flesta av våra studenter har valt att läsa någon av våra studiemedelsberättigande och yrkesinriktade heltidsutbildningar inom ekonomi, handel, juridik och kommunikation. Men vi anordnar även kurser inom ekonomi, juridik, kommunikation, HR och språk, samt företagsanpassade skräddarsydda utbildningar. Yrkesinriktade utbildningar har kännetecknat Påhlmans Handelsinstitut ända sedan starten år 1881. Redan från början var utbildningarna nära knutna till verkligheten och med lärare från näringslivet. Genom åren har Påhlmans Handelsinstitut fortsatt i samma anda. I ett nära samarbete med näringslivet, myndigheter, organisationer och privatpersoner, levererar vi i dag både hel- och deltidsutbildningar av hög kvalité. Våra utbildningar är alltjämt inriktade på handelsämnen som ekonomi, juridik, språk och kommunikation.


Kontaktpersoner

Påhlmans Handelsinstitut
Påhlmans Handelsinstitut