2014-04-10 10:15Pressmeddelande

Visuell electronica och makalöst dansgolv på MADE!

null

MADE bjuder även i år på sköna klubbakter. Från Hamburg kommer incite/ som skapar audiovisuell electronica för konstfans och klubbkids. I Random Dance Party delar publiken dansgolv med Frankrikes hetaste streetdansare till beats från Random Bastards!


Klubbakterna är en viktig del av MADE-känslan, tycker projektledaren Elin Hellrönn:

– En festival måste innehålla ett visst mått av svettighet. Tröjan ska klibba fast mot ryggen minst en gång! Och gärna varje kväll.

Det kommer den garanterat att göra under fredagens Random Dance Party. Här delar publiken dansgolv med festivalens dansare, det vill säga: några av Frankrikes bästa lockare, poppare och breakare! För musiken står medlemmar ur hiphopkollektivet Random Bastards.

Den tyska duon incite/ har spelningar i både klubbhålor och konsthallar. Duon vann nyligen första pris i Visual Music Awards i Frankfurt, i kategorin bästa live-akt! På MADE får vi se vad den går för: en audiovisuell scenshow där elektroniska beats och minimalistisk techno möter svartvita bilder och mönster som exploderar i takt med musiken.
 
En rad spännande DJ:s håller stämningen på topp i Baren varje kväll. Onsdag till torsdag gästas vi av Towlie, producenten som blandat techno, electro och synt sedan tidigt 2000-tal och driver skivbolaget Käften och klubben Syntvilla i hemstaden Stockholm. På fredag kör tidigare nämnda incite/ ett DJ-set med allt från intelligent electro till vild, underjordisk dub-step. Umeå representeras den kvällen av duon PARKS! (Lovisa Dahlqvist och Josefin Lundberg) som lovar att bidra till den feministiska revolutionen genom att gå från noll till hundra med siktet inställt på world domination. På lördag, just innan Tinariwen, spelar Anna Levander från Umeå ett set kryddat av indisk sitarmusik och afrikanska amadindaspelare. Samma kväll slår LAN Gurls upp sina laptops och pumpar ut hip hop- och r&b-favoriter till dansgolvets stegrande förtjusning!

– Vi är verkligen nöjda med årets klubb-line-up. Okända och kända, från nära och längre bort. Det är de här akterna som utgör fest-delen i ordet festival. Och vi är helt säkra på att de kommer att göra jobbet, säger Elin Hellrönn.

Presskontakt
Vill ni prata med någon av de inblandade eller skaffa ackreditering till festivalen? Kontakta Hanna Kangassalo. Kontaktuppgifter finns längre ner.

www.madefestival.se

Norrlandsoperans årligt återkommande scenkonstfestival, MADE, startades 2006 och står för Music, Art, Dance, Experience. I årets program märks bland andra ökenbluesbandet Tinariwen, streetdance-koreografen och poeten Anne Nguyen, sångerskan Julianna Barwick och Min Stora Sorg.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck