2019-01-14 09:03Pressmeddelande

Vass dansupplevelse på skridskor i Umeå

null

Världens första skridskokompani för samtida skridskodans, Le Patin Libre, använder sig av isen som scen för att uttrycka sig konstnärligt. De ger en unik dansupplevelse i två delar i föreställningen Vertical Influences på A3 Arena, ishallen Umeå onsdag 16 januari.

- Nu erbjuder vi Umeåpubliken en föreställning som sticker ut, som tar steget ut från teaterlokalen och in i sammanhang där vi inte är vana att se dans. Under en säsong visar vi dans i såväl mer konventionella format, som mer expermientella. Det är kul att få inleda året med något alldeles särskilt, klä er varmt och kom till A3 Arena och förbered er på något ni knappast kommer att få vara med om igen säger Beatrice Hammar, producent på Norrlandsoperans dansavdelning.

För recensionsbiljetter kontakta malin.lindberg@norrlandsoperan.se

---------------------------------

Tors 17 jan: Årets första konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester. Förutom Dvořáks åttonde symfoni spelas svenska tonsättaren Britta Byströms Ten Secret Doors. Två intensiva verk med nutida förtecken och med Johannes Gustavsson som dirigent. 

Fre 18 jan: Vernissage i Vita kuben. Konstnären Laura Heubergers utställning The old Gods kan sedan besökas varje helgfri vardag 11.30-17.00 t o m 1 mars. Heuberger är en ung schweitzisk/italiensk konstnär baserad i Umeå som i utställningen valt att arbeta med begreppet anatopism - när någonting befinner på ett ställe som vi uppfattar är fel. Curator under våren 2019 är Carl-Eric Engqvist, konstnär och konstnärlig ledare för Humlab, ett tvärvetenskapligt digital humanistiskt laboratorium i Umeå.

----------------------------------------

FÖRHANDSTIPS! Cullbergbalettens Sverigepremiär av On the Cusp hålls på Norrlandsoperan 30 januari. Kontakta malin.lindberg@norrlandsoperan.se för förfrågan om intervjuer eller recensionsbiljetter redan nu.

Läs mer: https://norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, både nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck