2015-12-22 16:12Pressmeddelande

Vårprogrammet ändras när restaurangen stänger

Vid årsskiftet stänger restaurangen på NorrlandsOperan. En upphandling är inledd för att hitta en ny restauratör och dessutom finns planer på en utbyggnad av restaurangdelen. Som en följd av detta utgår de planerade MADE-nedslagen ur vårprogrammet och utställningsverksamheten i Vita kuben förläggs till stor del utanför huset.

Restaurangen, som i nuvarande regi drivs av Fazer Food Service AB, gör sin sista dag den sista december i år och det är ännu inte klart med vilken restauratör som kommer att ta över driften. Upphandlingen är påbörjad och målet är att ha ett avtal klart med en ny restauratör i början av nästa år.

När verksamheten kommer att vara i drift igen är dock inte helt klart då det även finns planer på en om- och utbyggnad för att både öka antalet platser samt för att förbättra arbetsmiljön. Beslut om eventuella förändringar i lokalerna ska göras i samråd med den nya restauratören. Därför är tidpunkt för nyöppning i skrivande stund inte klar.

Vårens program i Vita kuben kommer till stor del att vara förlagd utanför operahuset i form av ett turnerande kortfilmsprogram. Arrangemang inom ramen för MADE-konceptet återkommer hösten 2016.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck