2022-02-10 08:38Pressmeddelande

Symfoniorkestern möter Batman, Ripley och andra superhjältar

We can be heroes / Orvar Säfström 
Foto: Bengt AlmWe can be heroes / Orvar Säfström Foto: Bengt Alm

Efter tidigare succékonserter med spelmusik är det dags för filmmusik i Norrlandsoperans konsertsal.

 

Norrlandsoperan presenterar ännu ett samarbete med Orvar Säfström, två år efter succén med SCORE där Norrlandsoperans Symfoniorkester framförde spelmusik. Nu blir det två helaftonskonserter med Orvar Säfström själv som presentatör på fredag 18 februari och lördag 19 februari.

 

Denna gång har Säfström valt ut musik med filmens superhjältar i fokus och publiken får möta Batman, Thor och den mångbottnade Furiosa i Mad Max: Fury road. Vi får höra Katniss i The Hunger games kämpa, Ripley i Aliens slåss mot läskiga rymdvarelser och lyssna till utomjordisk operasång i Luc Bessons The Fifth Element. Till detta läggs John Williams kompositioner från Raiders of the lost ark och Star Wars - The Force awakens. Konserten avslutas med Hans Zimmers ikoniska musik från Gladiator. Hela konsertprogrammet finns på norrlandsoperan.se

 

We can be heroes/ Sabina Zweiacker
Foto: Carl-Johan Hjertström

We can be heroes / Sabina Zweiacker Foto: Carl-Johan Hjertström  

  • Filmmusiken är mäktig i sig och framförd av en hel symfoniorkester blir den helt oförglömlig, säger Gene Kindell, producent på Norrlandsoperan. Det här är en konsertupplevelse man helt enkelt inte får missa!

 

Pressinformation:

Vänligen meddela önskemål om recensionsbiljetter så snart som möjligt.

 

Orvar Säfström finns tillgänglig för intervjuer under hela vecka 7, han är i Umeå 18 februari.

 

Media är välkomna på repetition torsdag 17 feb kl 13.30-14.45 eller genrep på fredag 18 feb kl 10.00-12.30. Kontakta petra.kangas@norrlandsoperan.se, 070-3430244 för intervju samt anmälan till repetition.

 

Medverkande

Dirigent: Johannes Gustavsson

Solist: Sabina Zweiacker

Presentatör: Orvar Säfström

Norrlandsoperans symfoniorkester

 

Sabina Zweiacker kommer från Rinkaby i norra Skåne och tog våren 2012 examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har sedan debuten på Joystick med Malmö Symfoniorkester 2013 varit återkommande sopransolist med Skandinaviens största orkestrar, däribland Kungliga Filharmonikerna, Göteborg Symfoniker, Oslo Filharmonien och sex år i rad med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.

 

Orvar Säfström blev känd för svenska folket som filmkritiker och programledare på ZTV och i anrika Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare som skriver, debatterar och föreläser om populärkultur. Han har tilldelats den svenska videobranschens hederspris och utnämnts till ”Årets spelare” av spelförbundet SVEROK. I den symfoniska världen är Orvar Säfström Skandinaviens ledande producent av konserter med musik hämtad från film och spel.

 Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.