2014-01-24 11:10Pressmeddelande

Stjärnträff med bl a Peter Mattei inför Eugen Onegin!

null

Den 8 februari har NorrlandsOperans sceniska konsertversion av Tjajkovskijs klassiker Eugen Onegin premiär. I rollerna ser vi bland annat Peter Mattei och Maria Fontosh. Dirigent är Okko Kamu. Under en pressträff 5 februari finns möjlighet att träffa dessa för kortare intervjuer!

I februari gästas vi av världsbarytonen Peter Mattei som iklär sig rollen som adelsmannen Eugen Onegin i Pjotr Tjajkovskijs klassiker med samma namn. Motspelerskan är den välkända sopranen Maria Fontosh i rollen som Tatiana, den unga flickan från landet som blir olyckligt förälskad i den rastlöse hjärtekrossaren. Maria Fontosh fick vi senast möta som Desdemona i Verdis Otello på NorrlandsOperan 2011.

Detta är en scenisk konsertuppsättning av operan och i rollerna ser vi även Daniel Johansson och Nikolay Didenko. Dmitri Bertman som gjorde Otello på NorrlandsOperan 2011, svarar för regin. NorrlandsOperans Symfoniorkester leds av stjärndirigenten Okko Kamu och solisterna backas upp av NorrlandsOperans kör under ledning av Tomas Pleje.

Pressträff 5 februari kl 18-19 i NorrlandsOperans bar
Hör av er till oss om ni vill komma på pressträffen och tala separat med någon av de medverkande. Ange vem eller vilka du vill ha egen tid med. Den ovanliga starttiden beror på en mycket kort och intensiv repetitionsperiod. Vi hoppas att den inte ska vara ett allt för stort hinder för er.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck