2022-03-14 07:10Pressmeddelande

Pressträff för ny opera, välkommen

Norrlandsoperan bjuder in till pressträff med besök på repetition inför Skandinavienpremiären för operan Tartuffe. Välkommen fredag 25 mars kl 12.30.

Vi börjar i salongen kl 12.30 där ni får se ca 20 minuter av föreställningens pågående repetition med kostym, följt av samtal och möjlighet till intervjuer på Elektra kl 13-14. Medverkar gör operachef Dan Turdén, regissör Anne Barslev och dirigent Fredrik Burstedt.

Det går bra att fota under repetitionen. 

Anmäl er senast 22 mars: malin.lindberg@norrlandsoperan.se.

Pressbilder kommer finnas tillgängliga i vårt nyhetsrum innan premiären 2 april. Vill ni ta egna recensionsbilder går det bra i samband med genrep 31 mars kl 19. Boka in er för det och recensionsbiljett i god tid: malin.lindberg@norrlandsoperan.seOm Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.