2023-03-13 08:10Pressmeddelande

Pressträff för Adriana Mater inför Sverigepremiär på Norrlandsoperan

Tisdag 21 mars kl 13.30 bjuder Norrlandsoperan i Umeå in till pressträff med besök på repetition inför Sverigepremiären av Kaija Saariahos opera Adriana Mater. Välkommen med er anmälan. 

Pressträffen inleds på restaurang Elektra där regissör Dan Turdén, dirigent Ville Matvejeff och medverkande sångare presenterar föreställningen och det går bra att ställa frågor. Vid kl 14:30 är deltagare välkomna till Stora scenen för en förhandsvy av scendesignen samt ca 15-20 minuter repetition med solister och orkester. Det går bra att fota under pressträffen.

Önskas enskilda intervjuer i samband med pressträffen behöver det föranmälas. 

Anmäl er till pressträffen senast fredag 17 mars: carina.bygdemark@norrlandsoperan.se om ni inte redan gjort det. 

Observera att samlade pressbilder kommer finnas tillgängliga i vårt nyhetsrum inför premiären 28 mars. Önskar ni ta egna recensionsbilder/filma i samband med genrep så återkom gärna i god tid innan, för planering.

För recensionsbiljett, vänligen kontakta: pressbiljett@norrlandsoperan.se om du inte redan gjort det.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.

Relaterad media