2021-04-19 07:35Pressmeddelande

Premiär för ny dansföreställning på Norrlandsoperan

Dansföreställningen V med kompaniet OR/ELLER, har publiklös premiär 23 april 2021 på Norrlandsoperan, men kommer tillbaka 2022 med offentliga föreställningar runt om i Sverige.

Ytterligare en föreställning skapas nu på Norrlandsoperan under pandemin. Denna gång dansföreställningen V, av kompaniet OR/ELLER som består av Madeleine Lindh och Umeåbördiga Anja Arnquist. Kostym och rekvisita skapas på Norrlandsoperan och premiär sker i Black Box 23 april kl 16.00 – utan publik men öppen för media att bevaka. Därefter Sverigeturné under 2022.

Bevaka premiären

Press och media är välkomna att bevaka premiären från salongsplats. Föranmälan senast 22 april krävs, på grund av mycket begränsat antal platser. 

Intervjuer, foto & film samt anmälan:

Pressfoto kommer att tillgängliggöras av Norrlandsoperan. Vid önskemål om intervjuer/ fota/ filma, kontakta Peter Sténs, dansproducent Norrlandsoperan peter.stens@norrlandsoperan.se, 070-299 23 20. Vid förbokade intervjuer krävs snabbtest för corona, vilket tillhandahålls av Norrlandsoperan.

Mer om föreställningen

V bjuder in till en unik värld av förkroppsligade fantasier i en uppdiktad framtid och är en samproduktion mellan kompaniet OR/ELLER, Norrlandsoperan och Dansens hus. V är ett allkonstverk som djupdyker i rörelsen. I en rumslighet, som kan liknas vid ett liggande V, blickar publiken in i ett scenografiskt gap som sväljer två dansande gestalter. I ateljéerna på Norrlandsoperan har rekvisita och kostym skapats och bland scenografin finns ett enormt nät och en gigantisk målad sjal.

Koreograferna Madeleine Lindh och Anja Arnquist, bördig från Umeå, beskriver själva V som "ett dansepos, som utspelar sig mitt i ett ihåligt bo. Som en svävande tryckare på en futuristisk plattform, eller som en skev spegelbild av livet". V klär på sig kostymen av att vara en samtida familjeföreställning, som kan besökas med eller utan familj och välkomnar alla mellan 11-99 år, det är också en systerföreställning till duons barnföreställning WEB. 

– Vi ser mycket fram emot att kompaniet kommer tillbaka nästa vår för att spela både V och WEB offentligt för publik, hälsar Peter Sténs producent på Norrlandsoperans dansavdelning.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Peter Sténs
Producent dansavdelningen
Peter Sténs

Relaterad media