2014-11-07 08:00Pressmeddelande

Peter von Poehl i lunchkonsert på Umeå universitet

null

Peter von Poehl, svensk musiker och låtskrivare bosatt i Paris, är just nu aktuell bland annat som tonsättare i NorrlandsOperans stora dansverk Waves och som svärson till årets nobelpristagare  litteratur, Patrick Modiano. Torsdag 13 november spelar han en lunchkonsert på Kultur på Campus.

Peter von Poehl är de förföriska popmelodiernas mästare. Hans musik är sofistikerat självklar, vemodig, men också varm och hoppfull. Den tidigare malmöbon är sedan länge hemmastadd i Frankrike där han nått stora framgångar, både med sina egna skivor och med de filmer som han skrivit musik till.

Peter är trippelt aktuell i Sverige genom dansföreställningen Waves som snart har urpremiär på NorrlandsOperan, Sverigelanseringen av hans album Big Issues Printed Small och filmmusiken till Alain Choquarts film Lady Grey som har premiär på svenska biografer nästa år. Dessutom är han svärson till årets nobelpriset i litteratur, Patrick Modiano.

Dansföreställningen Waves har urpremiär fredag 21 november och visas även lördag 22 november. Bakom verket står det franska koreografparet Héla Fattoumi och Éric Lamoureux. Peter von Poehl har specialskrivit musiken med orkestrering av Martin Hederos (som också medverkade på Big Issues Printed Small). I Waves kommer Peter själv att spela gitarr och sjunga på scenen, med hela NorrlandsOperans Symfoniorkester i orkesterdiket.

Under denna lunch får vi höra musik från det senaste albumet med ackompanjemang av cellisten Zach Miskin. NorrlandsOperan kommer att finnas på plats för att tävla ut några Wavesbiljetter bland besökarna.

Peter von Poehl med cellist
Torsdag 13 november
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Lunchkonserten arrangeras av Kultur på Campus i samarbete med NorrlandsOperan och filmfestivalen UEFF.


Intervjuer och annan bevakning
Vill ni intervjua Peter von Poehl? Kontakta Hanna Kangassalo.
Kom också ihåg att anmäla era recensenter till premiären av Waves som sker 21 november!
Under premiärveckan finns det möjligheter att bevaka produktionen på NorrlandsOperan inför premiären.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt. NorrlandsOperan är stolt medskapare i programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå2014.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck