2023-01-17 12:00Pressmeddelande

Ny kommunikations- och marknadschef till Norrlandsoperan

Sara Hardell FlaggeSara Hardell Flagge

Norrlandsoperan har rekryterat Sara Hardell Flagge som ny kommunikations- och marknadschef. Hon tillträder den 10 april och kommer fortsätta arbetet med att utveckla Norrlandsoperans position som ett ledande och nyskapande scenkonsthus på både nationell och internationell nivå.

– Jag är väldigt glad över att ha rekryterat Sara Hardell Flagge till oss. I Sara får Norrlandsoperan en empatisk, social och visionär chef och en oerhört kompetent kommunikationsstrateg med lång erfarenhet av varumärkesutveckling. Det kommer att bli en enorm tillgång när vi nu arbetar hårt för en internationalisering och en profil som ett ledande scenkonsthus där samtiden och framtiden definierar vårt utbud, säger Erik Mikael Karlsson, vd på Norrlandsoperan.

Sara Hardell Flagge kommer närmast från en tjänst som strategikonsult på den Umeåbaserade marknads- och affärsutvecklingsbyrån Oddo och har över tio års erfarenhet av varumärkesutveckling och strategiskt kommunikations- och marknadsföringsarbete. Hon har även varit lektor i Strategisk kommunikation vid Umeå universitet samt disputerat i konstvetenskap och visuella studier vid Lunds universitet.

– Norrlandsoperan skapar inte bara fantastiska upplevelser för sin publik, den fyller också en viktig funktion för den samtida scenkonstens utveckling nationellt och internationellt. Det lockar mig att på ledningsnivå få bidra till att stärka Norrlandsoperans position både i och utanför Sverige, säger Sara Hardell Flagge.

Sara Hardell Flagge tillträder som kommunikations- och marknadschef på Norrlandsoperan den 10 april 2023 och efterträder Petra Kangas som går till ny tjänst som kommunikationschef på Norrmejerier.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.


Kontaktpersoner

Benjamin Brodin
Marknadsförare
Benjamin Brodin