2020-05-20 09:16Pressmeddelande

Norrlandsoperans operachef och programchef för symfoniorkestern har avlidit

null

Malin Gjörup som arbetade som Norrlandsoperans operachef och programchef för symfoniorkestern har avlidit efter hastigt insjuknande. Malin Gjörup blev 56 år.

Som operachef hade Malin Gjörup konstnärligt ansvar för operaavdelningens produktioner och övergripande konstnärligt ansvar för symfoniorkesterns program, samt personalansvar för operaavdelningen. Tillsammans med danschefen och musikchefen utgjorde hon Norrlandsoperans konstnärliga ledning med uppdrag att söka och öppna nya konstnärliga vägar och nå nya publikgrupper. Malin Gjörup har tidigare arbetat som programchef vid Gävle Symfoniorkester, hon var i grunden operasångerska, och arbetade tidigare som artistagent och producent. 

– Vi fick arbeta tillsammans med Malin i ungefär ett år och hon hann göra avtryck och en stor insats för Norrlandsoperan både konstnärligt och kollegialt. Hon var en otroligt begåvad, driven, intelligent, innerlig, varm person med närhet till sina känslor och med stora planer för den konstnärliga verksamheten. Malin var en kär medarbetare som lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Norrlandsoperans tf vd Gunilla Hägglund Sjöström.

Britta Amft, tidigare administrativ chef för Norrlandsoperans operaavdelning samt operaproducent blir omedelbart tillförordnad operachef.

Läs mer: https://norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan grundades 1974 och är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår URBAN NORTH samt turnéer och samarbeten på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck