2016-06-07 07:15Pressmeddelande

NorrlandsOperan väljer lokala illustratörer för höstens föreställningar

Till några av höstens stora produktioner samarbetar NorrlandsOperan med tre Umeå-illustratörer som har fått i uppgift att ta fram symbolbilder för produktionerna.

De tre är illustratörerna är Jessica Eriksson, Kenny Lindström och Amanda Westin som alla är Umeåbor och verksamma i staden. Symbolbilderna används i all marknadsföring av produktionerna, de syns i affischer, annonser och programblad, på webben och i sociala medier.

- Vi söker alltid nya uttryck som ska bidra till att bilden av NorrlandsOperan breddas och att vi når nya målgrupper, säger Petra Samuelsson marknads- och kommunikationschef för NorrlandsOperan. Att välja illustrationer framför fotografier passar dessa produktioner och för oss är det viktigt att varje produktion får ett eget uttryck som tar för sig i vår externa kommunikation.

Jessica Eriksson är känd som illustratören som älskar färg, med särskild kärlek för mönster och galna färgkombinationer. Hon har tidigare bland annat gjort en ABC-poster för Gallerix , loggan för FATTA-kampanjen och illustrationer till utställningen ”Berättelser i en stad” för Kvinnohistoriskt museum. Nu är hon aktuell med det tropiska mönstret Toucan för klädmärket Rivia Sports. Jessica Eriksson uppgift har varit att ta fram en logotype för Urban North som genomförs för andra året under helgen 10-11 september. Urban North är NorrlandsOperans satsning på urban kultur riktad mot målgruppen unga 13-25 år. Ambitionen är att skapa en arena för urban kultur i Norrland där ung publik och lokala utövare får en chans att möta Sveriges bästa dansare, musiker och målare.

Kenny Lindström är en illustratör som jobbar med allt från illustrationer till animation och formgivning för reklam, musik och appar. Han har tidigare år gjort illustrationer till NorrlandsOperans uppsättningar av Refused Shape in shambles och operan Julie. De senaste åren har han bland annat jobbat med Umeå Opens grafiska profil. Kenny Lindströms uppdrag för NorrlandsOperan omfattar minst elva illustrationer som på ett intresseväckande och konstnärligt sätt ska illustrera konsertåret med NorrlandsOperans Symfoniorkester. Målet är att varje konsertbild ska ha en egenart, men att bilderna ändå hänger ihop som en serie.

Amanda Westin är illustratör och art director. Hon har tidigare tagit fram illustrationer och programidentiteter för bland annat SVT och TV4 och hon mixar gärna olika tekniker och medier för att varje projekt ska hitta sitt unika uttryck. Amanda Westins uppdrag är att ta fram profilbilden för hösten operaproduktion Staden Mahagonnys uppgång och fall. Operan, med libretto av Bertold Brecht och musik av Kurt Weill. Operan har premiär den 6 oktober. 

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck