2022-04-05 06:25Pressmeddelande

Norrlandsoperan firar Världsröstdagen

Foto: Rickard GrönqvistFoto: Rickard Grönqvist

På Världsröstdagen 7 april ska rösten uppmärksammas över hela ‎världen. Det nationella projektet Rösträtt – sång på förskolan, firar detta tillsammans med förskolor över hela landet och Norrlandsoperans musikhandledare Kristina Sturk, sjunger med förskolebarn i Umeå kl 13. Media är välkomna att bevaka.

Det nationella projektet Rösträtt – sång på förskolan jobbar för att stärka sången i förskolan och inspirera pedagoger och barn till att sjunga mer i den dagliga förskoleverksamheten. Norrlandsoperan är en av aktörerna från de nitton medverkande regionerna i Sverige som firar detta tillsammans med förskolor på Världsröstdagen.

– Det ingår i Norrlandsoperans uppdrag att främja och stärka regionens musikliv och att erbjuda inte minst våra barn och unga kvalitativa och spännande musikupplevelser. Kan vi bidra till att det sjungs mer i länets förskolor har vi definitivt kommit närmare målet, säger Markus Falck producent på Norrlandsoperan och Västerbottens kontakt för projektet.

– Denna manifestation för barnrösten innebär att alla barn från Norrbotten till Skåne samtidigt kommer sjunga om barns rätt till sin röst och målet är att hundratusentals barnröster gör sina röster hörda säger Anna-Carin Fogelqvist, nationell projektledare för Rösträtt – Sång på förskolan

Norrlandsoperans musikhandledare Kristina Sturk besöker förskolan Barnabo i Umeå torsdag 7 april kl 13.00. Kontakta Markus Falck för mer info om projektet och intresse att bevaka, markus.falck@norrlandsoperan.se , 070 343 43 82.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.

Kontaktpersoner

Malin Lindberg
Marknadsförare symfoniorkestern & opera
Malin Lindberg
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck