2023-04-03 06:00Pressmeddelande

Norrlandsoperan bjuder på påskäventyr med kostymdisco och äggjakt

Foto: Malin GrönborgFoto: Malin Grönborg

När Norrlandsoperan firar påsklov i foajén 13-14 april, är alla aktiviteter gratis. Alla barn och familjer får prova kostymer från det oändliga kostymförrådet, skapa teatermasker, dansa Danceoke och hjälpa de livs levande påskhönorna hitta gömda påskägg. Dessutom föreställning i Black box och pannkakslunch på restaurang Elektra.

– Tröskeln är låg och dörrarna öppnar vi på vid gavel, berättar Maria Jonsson dansproducent och projektledare för Påsklov på NO. Norrlandsoperan vill bidra till ett meningsfullt och roligt lov där barnen får möjlighet att uppleva kreativa och lekfulla aktiviteter utan att det behöver kosta något att vara med, fortsätter hon. Genom Påsklov på NO! tillgängliggör vi huset och sätter barnen och deras familjer i fokus. 

Ett samarbete med Godishuset i Umeå gör att äggen i äggjakten fylls med godsaker och utöver aktiviteterna i foajén ger Norrdans OR/ELLER föreställningen Terrarium i Black box dessa dagar, ett vilt dansdrama för hela familjen. Biletter behöver förbokas även om de är gratis.

Under evenemanget är husets kostymmästare på plats och kan berätta om Norrlandsoperans stora kostymförråd och de för tillfället särskilt uppsydda kostymerna som barnen får prova, leka och dansa i. 

Tidsschema Påsklov på NO!
Dansproducent och projektledare Maria Jonsson svarar gärna på eventuella frågor om evenemanget: maria.jonsson@norrlandsoperan.se, 070-399 24 55.

Press och media är varmt välkommen att bevaka påskaktiviteterna i Norrlandsoperans foajé, torsdag 13 april kl 11-14 eller fredag 14 april kl 10-13. 

Innan dess:
Dubbel Sverigepremiär på torsdag
Dirigenten Eduardo Strausser återvänder till Norrlandsoperan efter en bejublad konsert under hösten 2022. Denna gång är det med första framförandet i Sverige av Rolf Martinssons hornkonsert Soundscape – A Walk in Colours, vilket också är ett beställningsverk av Norrlandsoperan. Solist är den fantastiske hornisten Felix Klieser, som i och med detta gör sin Sverigedebut! 
Fredrik Klieser möter Rolf Martinsson – konsert 6 april kl 19.00. 
Recensionsbiljetter: pressbiljetter@norrlandsoperan.se
Ljudskulptur i Vita kuben
Till och med 25 april kan Mariska De Groots motoriserade instrument i ljudskulpturen BROM upplevas i Vita kuben: https://norrlandsoperan.se/forestallning/brom/Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.

Kontaktpersoner

Carina Bygdemark
Marknadsförare dans
Carina Bygdemark