2019-01-28 08:00Pressmeddelande

Norrlandsoperan bjuder in till musikäventyr för länets alla barn

null

Under vecka 5 bussas elever från länets skolor till Norrlandsoperan i Umeå, för att delta i en musikalisk äventyrsresa med operasångerskan Susanna Levonen. På lördag 2 februari ges föreställningen som en familjeföreställning som är gratis för alla barn. Susanna Levonen guidar publiken i den klassiska musiken som spelas av Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Skolföreställningar 30 januari-1 februari, familjeföreställning 2 februari kl 15.00. Välkommen att bevaka skolföreställningen på Norrlandsoperan onsdag 30 januari kl 10.00. Intervjuer och foto möjliga i anslutning till föreställningen. Kontakta malin.lindberg@norrlandsoperan.se i förväg, vid intresse.

Susannas guide till orkestern
Genom en spännande berättelse om två barn på äventyr får publiken bekanta sig med några av historiens mest kända klassiska musikverk och upptäcka magin med en stor orkester. Musiken har sin självklart centrala plats i sagan där vi får uppleva alla känslor som musik kan förmedla. Och så blir det allsång med symfoniorkestern, där hela publiken får ta i från tårna! 

––Det kommer att bli helt underbart att få göra föreställningen igen, säger Susanna Levonen. Att få visa hur magiskt det blir när många olika instrument tillsammans skapar stämningar som kan få en att känna bubblande glädje, spänning och till och med sorg och smärta. Det var obetalbart sist att se att många inte kunde låta bli att dansa och röra på sig i stolarna, men också se stora ögon, igenkännande och berörda ansikten, när vi tar upp utanförskap.

Föreställningen sattes upp för fullsatta salonger för första gången i januari 2017. Elisabet Ljungar har skrivit manus och Niklas Willén är dirigent, då som denna gång.

–– Jag hoppas att många som inte vågat sig på en klassisk konsert förut, kommer på lördag, fortsätter Susanna Levonen. Detta är en perfekt introduktion! Sist verkade både barn i olika åldrar och vuxna ha lika kul. Jag tror att vi kommer att ha riktigt roligt tillsammans även denna gång! avslutar hon.

...........................................................................................................................


Föreställningen ges för skolelever i åk 3-5 följande datum och tider:
Onsdag 30.1 kl 10.00 & 12.30
Torsdag 31.1 kl 10.00 & 12.30 
Fredag 1.2 kl 10.00

Sammanlagt kommer närmare 1000 barn från skolor i Skellefteå, Täfteå, Lövånger, Vännäsby, Åmsele, Umeå, Bjurholm och Ursviken.

Offentlig familjeföreställning:
lördag 2 februari kl 15.00

Läs mer: https://norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck