2014-09-11 13:06Pressmeddelande

Musik för stora och små i hela länet!

null

ZiggaZing har under några dagar spelats för skolor i länet och i helgen blir det offentliga föreställningar i Skellefteå (13.9) och Umeå (14.9) därefter fortsätter turnéen på fler skolor. Det är inte allt – under hösten skickar vi flera ensembler på turné i Västerbotten.

ZiggaZing
Ett musikäventyr där alla får vara med och svänga loss. Ensemble Yria bjuder på upplevelser för många sinnen och varvar rytm, rörelse och sånger. Det här är en föreställning som aldrig slutar att förvåna! För barn 1–5 år. Läs mer här.

13.9 Hallen Nordanå, Skellefteå kl 13.00
14.9 NorrlandsOperan, Umeå kl 13.00 & 15.00
Skolföreställningar i Vännäs, Vännäsby, Lycksele, Dorotea, Skellefteå, Umeå & Vilhelmina

Stråkkvartett i vardagsrum
Vad händer i en musikers huvud under en konsert? I slutet av september kan vi följa med Sjöströmska kvartetten in bakom kulisserna och koma närmare musiken, lär känna och förstå den. Här möter vi stråkkvartetten i ett nytt sammanhang där inte bara det musikaliska utan även det sceniska uttrycket är i centrum.Sjöströmska kvartetten (Jenny Sjöström violin, Annie Svedlund violin, Märta Eriksson viola, Lisa Reuter cello
) bildades våren 2007 i Göteborg och har sedan dess konserterat såväl i Sverige som utomlands. Något som kännetecknar kvartetten är musikernas passionerade spel och målinriktade attityd. 
Se alla turnéplatser här.

Janne Åström & Bengan Janson
Plats på scen för en sällsynt stark röst och en virtuos på dragspel! 
Janne Åström och Bengan Janson bjuder publiken på rock, pop och visor från förr och nu. De tolkar Bellman, Taube, Vreeswijk och Edwall med både allvar och humor. Både Janne och Bengan uppskattar att möta och inspireras av andra artister och musiker och de har båda en lång och imponerande lista över samarbeten. I början av oktober slår de sina påsar ihop och förenar sina erfarenheter, låtskatter och sitt artisteri. 
Se alla turnéplatser här.

Steen, Ghosh & Rydvall
Här skapas musik på nyckelharpa, flamencogitarr och tablas. De två umeåsönerna Erik Steen och Erik Rydvall har visat stort mästerskap inom respektive specialområde men aldrig stannat upp utan vandrat vidare över dialekt- och genregränser. I sällskap med indiskan Suranjana Ghosh infångas och processas de olika musikarven och ny musik frigörs. 20 oktober ger sig trion ut på en turné i länet  som avslutas med en konsert under Umeå Jazzfestival (25.10). 

Klicka här för att se alla turnéstopp.

Barnens jazzfestival
Träffa Catapluf och dennes musikaliska resa i en fantasivärld där allt utgörs av musik; kastruller, golv, vatten, trummor och – inte minst – den egna kroppen. Bakom föreställningen står den brasilienfödde men nu i England verksamma multiartisten, kompositören och läraren Adriano Adewale. För barn 5–9 år spelas Cataplufs musikaliska resa i Umeå (25.10) och Skellefteå (26.10) i samband med Umeå Jazzfestival. Läs mer här.

Om du är intresserad av att intervjua de medverkande, behöver pressbiljetter eller mer information kontakta Michelle Stensson Larsson.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt. NorrlandsOperan är stolt medskapare i programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå2014.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck