2018-11-12 11:29Pressmeddelande

Magisk premiär för hela familjen på Norrlandsoperan

null

På lördag är det dags för premiären av den fantasifulla familjeföreställningen BOLO BOLO av YoungSoon Cho Jaquet. I veckan får publiken även vara med om en sinnesupplevelse i dansföreställningen Drone. Vad är det som skapar fiktion och verklighet - frågar sig koreografen Erik Linghede.


Ons 14 nov / Drone - en surrealistisk science-fictionvärld
Drone är koreografen Erik Linghedes tredje verk – en dansföreställning som rör sig mellan fiktion och verklighet. Drone är ljuden som finns i det paradoxala tillstånd som vi kallar för tystnad, och även en metafor för samhällsmedborgaren som en förarlös och kulturellt programmerad maskin.

– Dans för mig är en sinnesupplevelse, någonting som tar dig på en resa, som får dig att känna, någonting att förlora sig själv i. I en tid som behöver en omstart, är Drone mitt sätt att skapa en sådan portal på scen, säger Erik Linghede.

Linghedes estetik är färgad av hans bakgrund och arbete med olika streetdansuttryck och här fortsätter han sitt experimentella utforskande av koreografi tillsammans med de fyra dansarna Yared Cederlund, Katrine Johansen, Robin Sundberg och BamBam Frost.

För pressbiljett kontakta helene.safstrom@norrlandsoperan.se


Tor 15 nov / 
Szymanowski & Sjostakovitj - Norrlandsoperans Symfoniorkester
Under ledning av dirigent Kristiina Poska möter vi orkestern tillsammans med den virtuosa violinisten Elina Vähälä, senast engagerad vid Norrlandsoperan 2017 då hon uruppförde Jan Sandströms violinkonsert.
Det finns möjlighet till förhandsintervju med Elina Vähälä i samband med rep 14 november. Kontakta helene.safstrom@norrlandsoperan.se


Lör 17 nov / BOLO BOLO - premiär för dansmagi med 500 kg salt på scenen
Efter premiären på Norrlandsoperan i Umeå går föreställningen på turné till Sorsele och Skellefteå. Läs mer i det länkade pressmeddelandet. 
Recensionsbilder hittar du här nedan. OBS! Det finns även möjlighet att filma i samband med rep på onsdag eftermiddag 14 nov. Presskontakt: helene.safstrom@norrlandsoperan.se

------------------------

TIPS NÄSTA VECKA!
MADE-festivalen drar igång på fredag 23 november. Vill du ackreditera dig? Kontakta helene.safstrom@norrlandsoperan.se

------------------------

Läs mer: https://norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck