2024-04-29 05:30Pressmeddelande

Kulturklimax på Norrlandsoperan

Norrlandsoperan deltar i småbarnskulturfestivalen Smått & gott i samarbete med Ögonblicksteatern. Den 1 juni bjuds barn på en lekfull dansvandring i Döbelns park, i föreställningen Bubblan av Umeåkoreografen Emelie Boman.Föreställningen Bubblan av Emelie Boman på festivalen Smått & Gott.

Vårsäsongen går mot sitt slut, men flera höjdpunkter återstår på Norrlandsoperan i Umeå. Efter danshelgen Up North 4–5 maj, följer stjärnspäckade symfonikonserter, barnkonserter och, inte minst, det hett efterlängtade gästspelet från Kungliga baletten.

Hur låter valsång och flyende fåglar på saxofon? Det får du höra i konserten Nya klanger och Mendelssohn, torsdagen den 16 maj. Förutom Mendelssohns vackra femma utforskar Norrlandsoperans symfoniorkester djurens perspektiv i Gaea (Moder jord), en nyskriven saxofonkonsert av Tebogo Monnagkotla från Uppsala. Kvällens solist är saxofonisten Johannes Thorell.

Symfoniorkestern avslutar därefter sin vårsäsong med hög dramatik och östlig stjärnglans i Martinů & Tjajkovskij, den 23 maj. Konserten leds av Ville Matvejeff, förste gästdirigent, tillsammans med den hyllade cellisten, Senja Rummukainen.

Norrlandsoperan deltar i småbarnskulturfestivalen Smått & gott i samarbete med Ögonblicksteatern. Den 30 maj blir det allsångskonsert för förskolor och för hela familjen med Anna Jakobsson, Kristina Sturk och musiker ur Norrlandsoperans symfoniorkester. Den 1 juni är barnen välkomna på en lekfull dansvandring i Döbelns park, i barndansföreställningen Bubblan av Umeåkoreografen Emelie Boman. Båda föreställningarna är fullbokade. 

Den 30 maj stämmer också Norrlandsoperans barn- och ungdomskör upp i en vårkonsert med musik som de skapat tillsammans med tonsättaren Andrea Tarrodi. 

I månadsskiftet maj-juni sker slutligen det som många väntat på hela säsongen. Kungliga baletten gör sig redo att förföra Umeåpubliken med Alexander Ekmans magiska Midsommarnattsdröm. Biljetterna är utsålda sedan länge.

Händer på Norrlandsoperan i maj och juni

4-5 maj – Up North – danshelg med battles, show och kids jam
https://norrlandsoperan.se/forestallning/up-north-saturday-night-show/

8 maj – Lunchkonsert med Kungliga Musikhögskolan
https://norrlandsoperan.se/forestallning/lunchkonsert-kungliga-musikhogskolan/

10 maj-1 juni – Konsthögskolans tredjeårsstudenter presenterar verk i miniatyrformat i Vita kuben
https://norrlandsoperan.se/forestallning/i-det-lilla-formatet-ba3-umea-konsthogskola/

16 maj – Norrlandsoperans symfoniorkester stämmer upp i Nya klanger och Mendelssohn
https://norrlandsoperan.se/forestallning/nya-klanger-mendelssohn/

17 maj – Operastudion Kapellsberg i Härnösand möter Norrlandsoperans Ungdomskör i en föreställning med scener ur Carmen, La Rondine och Glada Änkan – tre operor med lika vitala och rörande berättelser som musik
https://norrlandsoperan.se/forestallning/16-roller-soker-en-opera/

23 maj – Konsertsäsongen med symfoniorkestern avslutas med Martinů & Tjajkovskij
https://norrlandsoperan.se/forestallning/martinu-tjajkovskij/

30 maj – Norrlandsoperan ger en barnkonsert under småbarnskulturfestivalen Smått & gott
https://norrlandsoperan.se/forestallning/smatt-gott-barnkonsert-pa-norrlandsoperan/

30 maj - Vårkonsert med Norrlandsoperans barn- och ungdomskör
https://norrlandsoperan.se/forestallning/varkonsert-4/

31 maj och 1 juni – Kungliga baletten gästar Norrlandsoperan med Alexander Ekmans Midsommarnattsdröm
https://norrlandsoperan.se/forestallning/midsommarnattsdrom/

1 juni – Bubblan av Emelie Boman spelas på småbarnsfestivalen Smått & Gott i Döbelns park 
https://norrlandsoperan.se/forestallning/bubblan/


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan finns till för att ge rum åt modigare scenkonst och ett modigare samhälle. Vi erbjuder nyskapande föreställningar och ett laboratorium där kultur, näringsliv och civilsamhälle möts. Vår vision är att vara en plats där framtid skapas av många och många olika.

Norrlandsoperan har en symfoniorkester och fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt biljettkontor. På Norrlandsoperan arbetar ca 100 fast anställda och årligen genomförs ca 500-600 produktioner av olika slag i huset och regionen.


Kontaktpersoner

Ulrika Mannberg
Kommunikations- och marknadschef
Ulrika Mannberg
Pressansvarig