2020-05-19 08:49Pressmeddelande

Gratis utomhuskonsert och allsång för förskolor i Umeå

null

Under vecka 22, 25-29 maj, gör fyra musiker från Norrlandsoperans symfoniorkester tillsammans med sångerskan och pedagogen Anna Jakobsson, musikaliska nedslag för ett tiotal förbokade förskolor i Umeå. Konserterna ges utomhus för barn 3-5 år som på behörigt avstånd på förskolans gård kan sjunga med i de kända barnvisorna som orkestern spelar. Dessutom visar och berättar musikerna om sina instrument. 

– Förskolorna hakade snabbt på den här idén säger Markus Falck, musikproducent på Norrlandsoperan och det känns så klart roligt att kunna erbjuda barnen föreställningar även om vi inte kan ha dessa på våra scener. Alla tider blev snabbt uppbokade och min förhoppning är att kunna erbjuda fler förskolor detta efter sommaren.

Kontakta Markus Falck markus.falck@norrlandsoperan.se för information om spelplatser och tider vid önskemål om att bevaka någon av konserterna på förskolorna i Umeå nästa vecka, 25-29 maj.

Medverkande från Norrlandsoperans symfoniorkester:
Pepita del Rio, flöjt, Bengt Sandström, klarinett /Johannes Ögren, oboe, Orvar Johansson, valthorn, Josefin Landmér, kontrabas. Sång: Anna Jakobsson. Ensemblen kallar sig Staketorkestern då de spelar utomhus – till och med på utsidan av staketet som går runt förskolegården i vissa fall.

Mer musik på avstånd:

En digital konsert för skolelever i hela Västerbotten pågår samtidigt. Det är en sextett brassmusiker ur Norrlandsoperans symfoniorkester som spelar blåsmusik från olika genrer, berättar om sina instrument och bjuder in elever och lärare att sjunga med.

Konserten visas som en förinspelad film och de klasser som har bokat tid i förväg kan samtidigt live-chatta med musikerna och ställa frågor om konserten och de olika instrumenten. 

– Även detta projekt är något som jag hoppas vi kan fortsätta erbjuda länets elever till hösten, avslutar Markus Falck.

Läs mer: https://norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan grundades 1974 och är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår URBAN NORTH samt turnéer och samarbeten på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck