2014-09-23 13:07Pressmeddelande

Fullt fokus på musik för barn och unga!

null

6–8 november fokuserar vi lite extra på musik för barn och unga. YAM Session presenterar under tre dagar showcase-akter från hela Skandinavien, presentationer och diskussioner – allt med utgångspunkt i barn- och ungdomskulturen. Samtidigt har publiken i Umeå möjlighet att gå på fyra spännande familjeföreställningar.

I år är NorrlandsOperan värd för YAM Session ett årligt internationellt evenemang för kreatörer som arbetar inom området musik för ung publik. Här träffas musiker, producenter, pedagoger och arrangörer för att knyta kontakter och uppleva musikproduktioner från hela Skandinavien som är riktade till barn och unga.

– Barn och unga är en viktigt  målgrupp för oss och andra regionala musikinstitutioner i landet. Det känns bra att få möjligheten att visa upp smakprov ur ett antal föreställningar för landets arrangörer i ett showcaseformat. Alla får ut något av ett showcase – artister, arrangörer och producenter berättar Marco Feklistoff, chef på musikavdelningen.

I samband med YAM Session visas fyra föreställningar för hela familjen. Först ut på torsdag kväll är en familjeföreställningen med Zoobazar & Carmen Paris. En spansk världsmusikensemble av högsta klass som blandar musik från Medelhavsområdet med nya impulser. På fredag förmiddag gör vi återigen den populära Bäbiskonserten – en musikupplevelse för de allra minsta och deras föräldrar. Under lördagen visas två föreställningar för hela familjen först framför den danska trion Body Rhythm Factory högkvalitativ musik på okonventionella instrument som hinkar och vatten såväl som på kroppen och piano. Efter det bjuder föreställningen Mjandasj in till en mystiskt värld med jojk, konstiga danser och vackra melodier.

Om du är intresserad av att intervjuer, behöver pressbiljetter eller mer information kontakta Michelle Stensson Larsson.

------------------------------------------------------------------------

YAM session/Showcase arrangeras i samarbete med NorrlandsOperan och
Estrad Norr, Jeunesses Musicales International, Kalmar Läns Musikstiftelse, Kultur i Väst, Kulturutveckling/Musik Landstinget Gävleborg, LMS Danmark, Länsmusiken i Stockholm, Musik i Blekinge, Musik i Syd, Musik i Uppland, Norrbottensmusiken, Rikskonsertene Norge, Scenkonst Sörmland, Scenkonstbolaget Musik, Västarvet och Kultur i Väst, Västmanlandsmusiken.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt. NorrlandsOperan är stolt medskapare i programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå2014.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck