2013-02-18 10:30Pressmeddelande

Friterade damskor och broderade soldater i Vita kuben

null

Ia Neumüller och Majd Abdel Hamid är två konstnärer som använder hantverk för att skapa nya originella berättelser. När utställningen öppnar den 22.2 i Vita kuben finns Ia Neumüller och vårens curator Leif Holmstrand på plats.

Ia Neumüllers skulpturer är oftast knutna till en sorts produktionsregler eller recept. Det kan till exempel handla om produktion av underliga, hudfärgade gummiobjekt, framtagna genom att latex hälls i porslinsfiguriner som sedan knackas sönder. Eller också utgår hon från mycket originella recept – på exempelvis skor, som tillagas och blir en sorts mat.
 
Majd Abdel Hamid arbetar med broderier, klotter, social plastik, modifierade objekt, skulptur, foto, video och politiska koncept. Intresset för handarbete är grunden till det verk som visas i Vita Kuben. Här har Majd Abdel Hamid med korsstygn broderat förenklade svartvita, från början fotografiska, porträtt av soldater från vitt skilda arméer och nationaliteter, som alla tappat besinningen och i ilsken panik skjutit ned sina egna.


Ia Neumüller & Majd Abdel Hamid
Vernissage: fredag 22.2 kl 16-17
Period: 22.2-30.3 2013Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck