2018-06-29 06:30Pressmeddelande

Final för Norrlandsoperan i internationell operatävling

null

Den 1 juli deltar Norrlandsoperans uppsättning Orfeo & Euridice i finalen av den internationella operatävlingen Armel Opera Festival i Budapest. 

Orfeo & Euridice, kretsar kring en kärleksrelation mellan två kvinnor som genomlever sin passion – med alla dess utmaningar. Uppsättningen är regisserad av Åsa Kalmér, för scenografi/kostym står Bente Rolandsdotter och dirigent är barockspecialisten Olof Boman.

- Det är första gången Norrlandsoperan deltar i Armel Opera Festival och vi är fantastiskt stolta och glada. Inte minst i perspektivet av att Nationaloperan i Ungern har sett sig tvungna att stoppa en föreställning som anses innehålla "gay-propaganda", säger Norrlandsoperans avgående VD och konstnärlige ledare Kjell Englund, som finns på plats i Budapest under tävlingen.

Huvudrollerna sjungs av Norrlandsoperans egen Susanna Levonen (Orfeo), Henriikka Gröndahl (Eurdice), Frida Johansson/Jeanne Gérard (Amore). I Budapest gör Jeanne Gérard gör rollen som Amore och tävlar då även om priset för bästa sånginsats.

De fem operaproduktioner som deltar i finalen sänds live på den fransk-tyska kanalen Arte Concert, och kan ses där under 6 månader. Vilken operaproduktion som vinner meddelas 5 eller 6 juli.

Orfeo & Euridice hade premiär 8 mars 2018 på Norrlandsoperan i Umeå med efterföljande Norrlandsturné - läs mer här.

Presskontakt
Marknadschef Petra Kangas, petra.kangas@norrlandsoperan.se

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck